Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Az államfő megköszönte George W. Bush október 23-i nyilatkozatát

Létrehozva: 2006. október 20.
Módosítás: 2006. október 20.
Forrás: Köztársasági Elnöki Hivatal

Ugrás a cikkre...

PiktogramCímkék

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Köztársasági Elnöki Hivatal
Kommunikációs és Sajtó Főosztály


George W. Bush, az Amerikai Egyesült Államok elnöke
Washington, D.C.
Budapest, 2006. október 20.
Tisztelt Elnök Úr!
Mi magyarok valamennyien nagy megelégedéssel olvastuk az 1956-os Magyar Forradalom és Szabadságharc ötvenedik évfordulója alkalmából kibocsájtott proklamációját, amelyben 2006. október 23-át az elismerés napjává nyilvánítja, az ötven év előtti véres és felemelő napok emlékére. Tudatni kívánom, magyar honfitársaimat mélyen megindította az Ön nemes gesztusa, amely nemzeteink szoros barátságát, egyre kiterjedtebb kapcsolatait bizonyítja, és az amerikai nép elismerését fejezi ki a zsarnokság igájának lerázásáért indított hősi harcunk iránt.
1956 emléke, amikor egy kis nemzet bátran felkelt a brutális kommunista diktatúra túlerejével szemben, örökké élni fog Magyarországon. E történelmi esemény új jelentőséget nyer, ahogy szerte a világban egyre több nép fejezi ki vágyát, hogy szabad társadalomban élhessen. Magyarország büszke rá, hogy az Egyesült Államokkal közösen hozzájárul a demokráciáért küzdő valamennyi erő megsegítéséhez.
Várakozással nézek közös munkánk elé, kétoldalú kapcsolataink elmélyítése, közös céljaink elérése, egy biztosabb és jobb világ érdekében.
Üdvözlettel
Sólyom László
a Magyar Köztársaság elnöke
Ugrás vissza Ugrás vissza...