Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Átadták a magyar makettet a brüsszeli Mini Európa Parkban

Létrehozva: 2008. április 30.
Módosítás: 2008. április 30.
Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Magyar Turizmus Zrt.
Kommunikációs Csoport
2008. április 30.

2008. április 30-án szerdán avatták fel ünnepélyesen - a brüsszeli Mini Európa Parkban - a magyar makettet, amely a Széchenyi Fürdő 1:25 arányú, élethű kicsinyített mása. Az előkészületi munkálatokat a Magyar Turizmus Zrt. koordinálta, felügyelte és szervezte. A makett-avatáson magyar oldalról részt vettek a hazai turizmusirányítás legmagasabb szintű képviselői, Magyarország brüsszeli nagykövete, a projektben érdekelt intézmények és a kivitelezést finanszírozó társtárcák vezető képviselői. Az eseményt megtisztelte jelenlétével a belga külügyi államtitkár, a Mini Európa Park vezérigazgatója és Brüsszel Főváros Régió külügyminisztere is, akik a magyar féllel közösen, fürdőköpenyben, egy gombnyomásra leplezték le a makettet, a magyar himnusz hangjai mellett és tűzijáték kíséretében. Az Atomium történetében első alkalommal fordult elő, hogy a tetején egy külföldi zászló, a magyar lobogó lengett. Az ünnepségen mintegy 250 vendég vett részt, akik távozáskor a Mini Europe és a Magyar Turizmus Zrt. közös ajándékcsomagját kapták.

Magyarországot a Mini Európa Parkban - Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma - a Széchenyi Fürdő makettje képviseli, kiválóan reprezentálva Magyarország termálturizmusban elfoglalt előkelő helyét Európában és az egész világon. A kis Széchenyi Fürdőben, az eredetihez hasonlóan, megcsodálhatják a látogatók a vízben sakkozókat, akiket ezúttal makettemberkék helyettesítenek.

A magyar makettet - a  magyar és a belga sajtó, a brüsszeli magyar képviseletek, az Európai Unió intézményei és brüsszeli diplomaták jelenlétében - Olivier Chastel belga külügyi államtitkár, Thierry Meeus, a Mini Európa Park vezérigazgatója, Guy Vanhengel, Brüsszel Főváros Régió külügyminisztere, Dr. Kovács Miklós az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium turisztikai szakállamtitkára,  Robák Ferenc Magyarország brüsszeli nagykövete és Dr. Róna Iván a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója leplezte le egy gombnyomással, fürdőköpenyben, a köszöntőbeszédeket követően. A makett mellett az árbocokon a Mini Europe, a magyar és az EU zászló lengett.

Az eseményen a hazai turizmusirányítás képviseletében jelen volt még Bánki Erik az Országgyűlés Sport és Turisztikai Bizottságának elnöke, Pál Béla az Országgyűlés Sport és Turisztikai Bizottságának alelnöke, Rusznák Imre a Budapest-Közép-Dunavidéki Idegenforgalmi Bizottság elnöke, Kardos Endre a Budapest-Közép-Dunavidéki Regionális Marketing Igazgatóság vezetője, valamint Urbányi Péter a Magyar Turizmus Zrt. brüsszeli képviseletének vezetője.

Az avatást követően a jelenlévők egy fogadáson vettek részt, ahol Széchenyi Fürdő fotókiállítás, Palotás táncbemutató és zene szórakoztatta a közönséget.

Május 1-4. között a Magyar Turizmus Zrt. Magyar Hétvégére invitálja a nagyközönséget, amelynek során a látogatók megismerkedhetnek Magyarország turisztikai kínálatával, különös tekintettel a népművészeti, építészeti és gasztronómiai kincseinkre.

Ugrás vissza Ugrás vissza...