Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Rákospalota-Újpest és Fót között óránként, a hétvégi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Létrehozva: 2007. július 19.
Módosítás: 2007. július 19.
Forrás: MÁV Zrt.

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

MÁV ZRt.
Kommunikációs Igazgatóság
Budapest, 2007. július 19.

A tartós meleg időjárás miatt továbbra is fokozott pályafelügyeletet tartanak a vasútvonalakon. A torlódások elkerülése érdekében csütörtök délutántól, további intézkedésig a Budapest-Veresegyház-Vácrátót vasútvonalon a hétvégi közlekedési rend érvényes, ami azt jelenti, hogy csak óránként közlekednek a vonatok.

Budapest Nyugati pályaudvarról Vácrátót-Vác felé minden óra 48. percében, Vácról Vácrátót-Veresegyház érintésével Budapestre minden óra 23. percében indulnak a vonatok.

A MÁV vonalain a biztonság érdekében több helyen továbbra is sebességkorlátozások lassítják a vonatok haladását. Így például Celldömölk és Sárvár, Hegyeshalom és Rajka, Isaszeg és Gödöllő, Vámosgyörk és Ludas, Mezőkeresztes és Emőd, Békéscsaba és Lőkösháza között 80 km/óra, Soroksár és Kunszentmiklós-Tass, Gödöllő és Aszód, Szil-Sopronnémeti és Beled között 60 km/óra, Veszprém és Herend között 40 km/óra, Nyíregyháza és Nyírbátor között 20 km/óra a vonatsebesség felső határa.  Az erre utazók hosszabb menetidővel számoljanak (10-15-20-30 perc késés).

A tartós meleg a vasúti biztosítóberendezések működésében is zavart okozhat (pl. fénysorompó meghibásodások, váltóhibák, kábelzárlatok). A meghibásodások megelőzésére, a vasúti pálya-felügyeleti rendszer ügyeletein fokozott ellenőrzéseket végeznek. A karbantartó egységek készen állnak arra, hogy azonnal kijavítsák a hibákat. A biztonságot szolgálja az is, hogy ahol szükséges - sebességkorlátozást vezetnek be.

Amennyiben nem működik a vasúti kocsiban a légjavító, vagy klíma-berendezés, a MÁV igyekszik még a vonat indulása előtt egy másik személykocsit a vonatba sorozni. Amennyiben erre nincs lehetőség, vagy útközben romlik el a berendezés, a vasúttársaság egy másik, alkalmas kocsiban helyezi el az utasokat. Abban az esetben, amikor ez nem biztosítható, a vasúttársaság visszatéríti a komfortdíjat (390 forint, a kedvezményes pótjegy esetén 220 forint) az utasok részére, ehhez a jegyvizsgáló egy igazolást állít ki. Az utasok az igazolás felmutatásával az étkezőkocsiban vagy a mozgó árusnál átvehetnek egy kis üveg ásványvizet. A vízre természetesen azok a gyerekek is jogosultak, akik részére IC pótjegyet nem kellett váltani.

A személyszállító vonatok utasainak - amennyiben vonatuk előre nem látható okok miatt (műszaki zavar, vis maior) tíz percnél többet várakozik - ásványvizet biztosít a MÁV-START Zrt.

A kánikula miatt bárhol előfordulhatnak pályahibák, ami miatt további forgalom, vagy sebességkorlátozásokat kell bevezetni. Mindezek késéseket okozhatnak. A MÁV kéri az utasok megértő türelmét.   

Ugrás vissza Ugrás vissza...