Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Esélyegyenlőséget segítő együttműködési megállapodás az OCÖ és a MÁV ZRt. között

Létrehozva: 2007. szeptember 11.
Módosítás: 2007. szeptember 11.
Forrás: MÁV Zrt.

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

MÁV ZRt.
Kommunikációs Igazgatóság
Budapest, 2007. szeptember 11.

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) képviseletében Kolompár Orbán elnök és a MÁV Magyar Államvasutak Zártkörűen Működő Részvénytársaság (MÁV ZRt.) képviseletében Heinczinger István vezérigazgató 2007. szeptember 7-én (pénteken), Budapesten együttműködési megállapodást írt alá.

A megállapodás célja, hogy - az esélyegyenlőség és versenytisztaság alapelvének biztosítása érdekében - helyzetbe hozza mindazon Magyarországon cégnyilvántartásba bejegyzett, működő roma gazdasági társaságokat, valamint engedéllyel rendelkező roma vállalkozókat és egyesületeket, melyek a tartósan munkanélküli roma lakosság foglalkoztatását és munkaerőpiaci elhelyezését kívánják előmozdítani.

Mint ismeretes, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium 2007. évi közmunka pályázatain való roma részvétel és a szervezett roma foglalkoztatás koordinációját az Országos Cigány Vállalkozásfejlesztési Koordinációs Központ (OCVK) végzi. A most aláírt együttműködés értelmében a MÁV ZRt. vállalja, hogy a nem közbeszerzés-köteles fejlesztési feladatok, kivitelezési munkák esetén az OCVK által közvetített roma vállalkozásoktól is kér ajánlatot, mely azonban megrendelési és szerződési kötelezettséget nem jelent.

A megállapodás kitér arra is, hogy - az OCVK kérése esetén - a szervezet által közvetített vállalkozásokat a MÁV - valamennyi szerződéses partnere felé támasztott minőségirányítási rendszere szerint - minősíti, melynek eredményéről a vasúttársaság az OCVK-t és az OCÖ-t tájékoztatja.

Ugrás vissza Ugrás vissza...