Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Befejeződött a munkabeszüntetés - a menetrend visszaállítására készül a MÁV

Létrehozva: 2007. november 7.
Módosítás: 2007. november 7.
Forrás: MÁV Zrt.

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

MÁV ZRt.
Kommunikációs Igazgatóság
Budapest, 2007. november 7.

Reggel nyolc órakor befejeződött a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSzSz Szolidaritás) és a Vasutasok Szakszervezete (VSZ) kétórás figyelmeztető munkabeszüntetése. A vasúttársaságok (MÁV ZRt., MÁV-START Zrt, MÁV Cargo Zrt.) már különféle operatív intézkedésekkel helyezi vissza a menetrendjükbe a személyszállító- és tehervonatokat. Kiemelt feladat az elővárosi vonatközlekedés helyreállítása, továbbá a nemzetközi és IC vonatok közlekedése elsőbbséget élvez.

A vasúttársaság kiemelt feladatnak tekinti, hogy nyolc óra után, a sztrájk befejezése után a vonatközlekedés mielőbb helyreálljon. Ennek érdekében a forgalomirányítók úgy szervezik a sztrájk befejezése után a vonatközlekedést - főként az elővárosi forgalomban -, hogy elsősorban a nyolc órához legközelebbi vonatokat indítják el, vonatjáratokat vonnak össze. A nagyobb torlódások elkerülése érdekében vonatjáratok maradnak ki a menetrendből, de az utasok elszállításáról gondoskodik a MÁV. Reggel nyolc óra után elsőbbséget élveznek majd az InterCity, valamint a nemzetközi vonatok.

A sztrájk ideje alatt biztosított volt mindenhol az utas-biztonság, a vagyonvédelem, a fűtés és a világítás. A nemzetközi vonatok a határállomáson várakoztak a sztrájk befejezésére. A vasúti közlekedés biztonsága érdekében vonatok a nyílt pályán nem vesztegeltek, az első állomásra beérkeztek, s onnan indultak tovább a munkabeszüntetés után.

Tekintettel arra, hogy a munkabeszüntetés miatt a jegykiadás is bizonytalan volt, az utasok a vonatokon pótdíj nélkül is megválthatják menetjegyeiket. 

A munkabeszüntetés után - napközben - még késésekre, járatkimaradásokra kell számítani. A vasúti közlekedés az esti, de inkább a csütörtök hajnali órákra normalizálódhat teljesen. A munkabeszüntetés miatti kényelmetlenségekért a MÁV ZRt. és a MÁV-START Zrt. az utasok elnézését kéri.

A vasúttársaság információi szerint a munkabeszüntetés ideje alatt több helyen is közlekedtek a vonatok, mert a vasutasok egy része felvette a munkát. Így például Budapesten, a Déli és Kelenföldi pályaudvaron fogadták és indították a vonatok egy részét.

Hasonló volt a helyzet Újszász, Rákos és Kőbánya-felső állomáson. A Dél-balatoni vasútvonalon közlekedtek a vonatok, mert Fonyódról, úgynevezett központi forgalomirányítással szervezik a munkát. A főváros Nyugati és Keleti pályaudvarán, továbbá Emőd, Nyékládháza, Győr és Hegyeshalom állomáson viszont szünetelt a vonatközlekedés, mert a többség sztrájkolt.

Ugrás vissza Ugrás vissza...