Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Az utastájékoztatás javítása érdekében száz fővel növeli tájékoztató szolgálatát a MÁV

Létrehozva: 2008. február 6.
Módosítás: 2008. február 6.
Forrás: MÁV Zrt.

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:

MÁV ZRt.
Kommunikáció
Budapest, 2008. február 6. 7.30 óra

A MÁV-START Személyszállító Zrt. február 6-án, szerda reggeltől a nagyobb budapesti és vidéki állomásokon, több mint 100 fővel növeli a tájékoztatásban résztvevő munkatársak számát. Az utasterekben, peronokon tájékoztatják az utasokat az aktuális vasúti közlekedési helyzetről, a díjszabási tudnivalókról, a sztrájk miatti késésekről, járatkimaradásokról, az egyéb utazási lehetőségekről.

A VDSZSZ-sztrájk miatt továbbra is kiszámíthatatlan lesz a vasúti menetrend, a MÁV ugyanakkor az utasok eljutásának biztosítása érdekében - a törvényi és a vasúti előírások betartásával - szervezi a vonatközlekedést. Így szervezték a sztrájk eltelt két napja alatt is a vonatforgalmat a szakemberek. Ennek eredményeként február 5-én 0.00 órától 18.00 óráig 2562 tervezett vonatból 760 személyszállító vonat közlekedett, a vonatok közel 30 százaléka közlekedett, annak ellenére, hogy a VDSZSZ - a még elégséges szolgáltatásról szóló megállapodás hiányában - egyetlen vonat közlekedéséhez sem járult hozzá. 151 tehervonat közlekedett kedden.

A nemzetközi vonatok sajnos kényszerűen a határon várakoztak, ezért a MÁV-START Zrt. értesítette az érintett külföldi társaságokat, hogy nem tudja garantálni a nemzetközi járatok teljes útvonalon történő közlekedését. Így várhatóan a külföldi vasutak korlátozzák a Magyarországra induló vonatok menetrendjét.

A Déli és a Nyugati pályaudvaron fogadnak és onnan indítanak korlátozott számban vonatokat, főként az elővárosi járatokat. A Keletibe érkezhetne vonat, de jelenleg Rákoson és Kőbánya-felsőn sztrájkolnak, ezért a Keleti most nem üzemel. A hatvani vonatok Pécelig jönnek. A Nyugati pályaudvarról Vácra és Esztergomba indulnak vonatok. A Déli pályaudvarról indulnak és érkeznek vonatok. Az elővárosban - kivéve a veresegyházi vonal, ahol továbbra sincs vasúti közlekedés - általában két vonatszerelvény biztosítja az utasok eljutását.  

Nyíregyházán még tegnap éjszaka el tudott menni egy vonat Debrecenbe illetve vissza, ma hajnalban elindult Szerencsre egy Bz motorvonat, illetve Záhonyból indul Nyíregyházára vonatpótló busz, ami majd visszafelé is közlekedik.

Debrecenben nem közlekedik még vonat, most lesz műszakváltás, ennek függvénye, hogy hogyan alakul a közlekedés.

Miskolc környéki vonalakon Bz motorszerelvénnyel jár egy-két vonat. Debrecen, Szombathely, Celldömölk, Pécs és Szeged állomáson, továbbá Tiszatenyő-Békéscsaba között jelenleg nem közlekednek személyszállító vonatok. Szeged és Kiskundorozsma között pótlóbuszok, onnan Kőbánya-Kispestre és visszafelé járnak a vonatok.      

A vasúttársaságok tájékoztatják utasaikat, hogy az alábbi Volán-társaságok autóbuszjáratain elfogadják a MÁV-START által kiszolgáltatott január, február havi és január második félhavi, illetve február első félhavi dolgozók-, és tanulók bérletét, valamint a MÁV tényleges és családtagi arcképes igazolványokat.

Teljes hálózat: Bakony, Somló, Tisza, Balaton, Borsod, Kunság, Zala, Kapos Volán

Bizonyos viszonylatokon elfogadó Volán társaságok: Agria, Mátra, Vértes, Hajdú, Hatvani, Jászkun, Vasi, Kisalföld Volán

A sztrájkra való tekintettel  Tiborszállás - Mátészalka között vonat nem közlekedik, ezért a Szabolcs Volántól vonatpótló autóbusz közlekedik február 6-án 6 óra 20 perckor Tiborszállás-Mátészalka között, Tiborszállás, Nagyecsed, Nyírcsaholy, Mátészalka  megállókat érintve.

Békéscsaba-Gyula-Kötegyán-Vésztő viszonylatban 2008. február 6-án reggeli üzemkezdettől a vonalszakasz valamennyi vonata helyett egy-egy vonatpótló autóbusz közlekedik, így biztosítva az eljutási lehetőséget.

A BKV Zrt. menetrendszerinti járatain elfogadják Budapest közigazgatási határáig, illetve onnan a vasúti viszonylatnak megfelelő fejpályaudvarok irányába, illetve irányából közlekedő járműveken az érvényes vasúti bérletet.(metró, villamos, kisföldalatti járművekre nem érvényes)  

A vasúttársaság a pályaudvarokon tájékoztatja az utasokat, de a VDSZSZ-sztrájk miatt a jegykiadás bizonytalan lesz. A MÁV-START Zrt. a sztrájk miatt elhalasztott utazásokra szóló, előreváltott menet- és helyjegy árát a kezelési költség levonása nélkül visszatéríti, ennek részletei a MÁV-START Zrt. közleményében, a társaság honlapján (www.mavstart.hu) olvashatók.

A vasúttársaságok a VDSZSZ-sztrájk okozta kényelmetlenségekért az utasok elnézését kérik!

Ugrás vissza Ugrás vissza...