Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A VDSZSZ-SZTRÁJK BIZONYTALANSÁGOT OKOZ, KISZÁMÍTHATATLANNÁ TESZI A VASÚTI KÖZLEKEDÉST

Cikk:


MÁV ZRt.
Kommunikációs Igazgatóság
Budapest, 2008. december 15.


A vasúttársaság értesíti az utasokat, hogy a VDSzSz Szolidaritás által vasárnap 0.00 órától meghirdetett, majd december 14-én 18.00 órától országosra kiterjesztett sztrájkja miatt járat-kimaradásokra, útvonal-rövidülésekre kell számítani, a vonatok közlekedése kiszámíthatatlan lesz. A vasúttársaság központi irányítói ugyanakkor készen állnak arra, hogy a vonatközlekedést a magyar vasútvonal egész hálózatán, operatív módon irányítsák.

A vasúttársaság hangsúlyozza, hogy a sztrájktörvény alapján biztosítja a munkabeszüntetésben részt vevők jogait, de ugyanakkor azon munkavállalók számára, akik dolgozni szeretnének, garantálja a zavartalan munkavégzést. A törvényes eszközökkel a társaság továbbra is azon lesz, hogy ahol a biztonsági feltételek adottak, ott közlekedjenek a vonatok.  

A MÁV hangsúlyozza: a VDSzSz Szolidaritás a mostani munkabeszüntetéssel ismét lehetetlen helyzetbe hozott több ezer utast, főleg ilyenkor, amikor ezüstvasárnapon, sokan szerették volna igénybe venni a vonatokat. Nehéz helyzet elé állította az utasokat a szakszervezet azért is, mert vasárnap többen tértek volna vissza Budapestre, amely most a VDSzSz Szolidaritás munkabeszüntetése miatt meghiúsult, bizonytalanná vált.

A reggeli órákban a vasútvonalakon egy-egy vonatjáratit sikerült elindítani, de vannak olyan vonalak, állomások, ahol nincs vasúti közlekedés.

Budapest Déli pályaudvaron a forgalomirányító és a tolatási műveletekben dolgozók munkabeszüntetése miatt nincs vonatközlekedés, a vonatok a Kelenföldi pályaudvarra érkeznek és onnan indulnak. A Keleti nem indít és nem fogad vonatokat a kocsivizsgálók sztrájkja miatt, Kőbánya felsőn is sztrájkolnak a forgalomirányítók, ezért nincs vonatközlekedés. Az esztergomi vonatok közlekednek. Ismereteink szerint a Nyugatiban is akadozik a vonatközlekedés.

Székesfehérvár, Pusztaszabolcs állomáson nem sztrájkolnak, Veresegyház térségében sztrájkolnak. Apcnál és Dunaújvárosnál sztrájkolnak, a Budapest-Vác vonalon egy-egy vonat jár csak. Siófokon a forgalmiak sztrájkolnak, Pécsen a jegyvizsgálók miatt nincs közlekedés, Kaposvár nem fogad és nem indít vonatokat a forgalomirányítók miatt. Szombathelyről, Celldömölkről és Zalaegerszegről elindult egy-egy személyvonat.

Szegeden sztrájkolnak a forgalomirányításban részt vevők, Szeged és Szatymaz között vonatpótló buszok járnak. Debrecen térségében, Nyíregyháza, Mátészalka, Püspökladány forgalmát megbénítja a Start munkatársak munkabeszüntetése. Miskolc egész területén a kocsivizsgálók sztrájkolnak, a térségben Bz-motorvonatok járnak. A miskolci pályaudvar azonban már fogad és indít vonatokat. A Miskolc-Hidasnémeti vasútvonalon most is szünetel a vasúti közlekedés, Sátoraljaújhelynél közlekedik vonat. Miskolcról Füzesabonyba egy-egy vonat indul, onnan tovább Hatvanig utazhatnak, de Aszódon túl már nincs vonat.


Gyakorlatilag a belföldi gyors- és IC vonatközlekedés megszűnt, de a nemzetközi vonatokat sem indítják el Budapestre, egyedül a Beográd nemzetközi gyors érkezett hazánk területére. A reggeli vonatközlekedést nagyban befolyásolja majd a hétfő reggeli műszakváltás, amikor megint kiderül a sztrájkot és a munkát vállalók aránya. A magyar vasút vezetése bízik abban, hogy a vasutasok túlnyomó többsége belátja: most a jövő, a munkahelyek megőrzése a tét, és nem csatlakozik a kétes célokkal meghirdetett munkabeszüntetéshez. A MÁV Zrt. vezetése ezúton is köszöni minden felelősen gondolkodó vasutas munkáját!

A MÁV-START Zrt. honlapján a www.mav-start.hu oldalon az utasok folyamatosan figyelemmel kísérhetik a legfontosabb információkat a sztrájkkal kapcsolatban, illetve tájékozódhatnak a jegyvisszatérítésről, a díjszabási változásokról. A MÁVDIREKT információs központ megerősített szolgálattal várja hívásaikat a 06-40-49-49-49-es telefonszámon.  A vasúttársaságok elnézést kérnek, hogy a VDSzSz-sztrájk miatt nem tudták elérni céljaikat, vagy csak késve, kényelmetlenségek közepette utazhattak!
Ugrás vissza Ugrás vissza...