Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A Földhivatal Online rendszerben 2020. szeptember 4-én pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

MORZSÁK

TARTALOM:Online menetjegyváltás már mobiltelefonon is

Cikk:


MÁV-START Zrt.
Kommunikációs Igazgatóság
2009. február 19
.

A MÁV-START Zrt. az internetes jegyértékesítés továbbfejlesztésének újabb állomásaként megteremtette az e-Ticket rendszer mobiltelefonon keresztüli elérésének lehetőségét. Az uta-sok körében népszerű szolgáltatás a Személyszállító Vasúttársaság honlapján keresztül a www.mav-start.hu oldalon vehető igénybe, a jegyátvételhez szükséges automaták az ország negyven helyszínén, a forgalmasabb vasútállomásokon érhetőek el. Az internetes jegyértéke-sítés modernizálása folyamatos, a most végrehajtott fejlesztéssel a számítógépek és laptopok után, a mobilkommunikációs eszközök böngésző rendszerén keresztül is megválthatóak a menetjegyek és helyjegyek.

A vásárlás az eddigi gyakorlathoz hasonlóan történik, a mobiltelefon böngészőjébe a www.eticketm.hu weboldalcím beírása után a már megszokott felületen kiválasztható a menetrendből az időpont és a viszonylat a vasúti utazáshoz.  Amennyiben már rendelkeznek regisztrált e-mail címmel az utasok a MÁV-START e-Ticket rendszeréhez, azt az új rendszerben fel tudják használni. Új felhasználó esetében az egyszeri regisztrációhoz nélkülözhetetlen e-mail címre van szükség. A fizetés könnyen kezelhető felületen, internetes vásárlásra lehetőséget adó VISA, MasterCard és American Express dombornyomott, valamint a kibocsátótól függően egyes Visa Electron nem dombornyomott kártyákkal vehető igénybe. Az utasok a menetrendből kiválasztott viszonylatról és a kifizetett összegről mobiltelefonon történő vásárlás esetén is egy 10 számjegyből álló kódot kapnak, amelyet az állomásokon elhelyezett jegykiadó automatákba beütve vehetik át menetjegyüket. Az internetes és mobiltelefonon keresztül történő jegyvásárlás egyik legfőbb előnye
a kényelmes vásárlás mellett, hogy rugalmasan kezelhető az InterCity pótjegyek megvásárlása, vagyis a helyjegyek akár 60 napra előre lefoglalhatóak és a vonatok indulása előtti utolsó percekben is átvehetőek.

Az internetes jegyértékesítési rendszer felhasználói kényelmének javítása érdekében további fejlesztéseket tervez a MÁV-START Zrt., amelyekhez várják az utasok javaslatait, véleményét is az eszrevetel@mav-start.hu címre.

Ugrás vissza Ugrás vissza...