Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Lezárult a hatósági vizsgálat: minden esetben szabályos volt a vonatok közlekedtetése a sztrájk ideje alatt is

Létrehozva: 2009. április 9.
Módosítás: 2009. április 9.
Forrás: MÁV Zrt.

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:

MÁV Zrt.
Kommunikációs Igazgatóság
Sajtóosztály
Budapest, 2009. április 9.


A vizsgálat megállapította, hogy a közlekedő vonatoknál helyszínen ellenőrzött dokumentumok, és a bekért iratok alapján fékpróba nélkül egyetlen vonat sem indult el! Műszaki ellenőrzés, úgynevezett kocsi-vizsgálat elmaradására utaló terhelő információkat és közlekedés-biztonságot veszélyeztető helyzetet nem találtak.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság Kiemelt Ügyek Igazgatósága Vasúti Hatósági Főosztály nemrég lezárta a 2008. december 14-22. közötti VDSzSz-Szolidaritás munkabeszüntetésének időszakában közlekedett vonatok közlekedésbiztonsági vizsgálatát.

A vizsgálat a vonatforgalom közlekedésbiztonsági előírásainak betartására terjedt ki. A vizsgálat nem tárt fel közlekedés-biztonságot veszélyeztető körülményt, ezért vasúti hatósági intézkedés a MÁV Csoport egyetlen tagja felé sem vált szükségessé.

Amint arról, a tavalyi sztrájk ideje alatt a sajtó is beszámolt a VDSzSz, azzal vádolta a MÁV-ot, hogy megszegi a forgalmi és biztonsági előírásokat, így veszélyezteti a vonatok és az utasok biztonságát. A MÁV ezt akkor markánsan cáfolta. A Nemzeti Közlekedési Hatóság most nyilvánosságra hozott vizsgálata tehát a vasúttársaságot igazolja, a VDSzSz alaptalan vádjaival szemben.

Ugrás vissza Ugrás vissza...