Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A VDSZSZ sztrájk ismét kiszámíthatatlanná tette a pénteki vasúti közelekdést

Cikk:

MÁV ZRt.
Kommunikációs Igazgatóság
Budapest, 2009. május 8. 6.00

A VDSzSz Szolidaritás továbbra ismét folytatja a munkabeszüntetését. Emiatt a vasúti menetrend bizonytalan lesz, járatkimaradásokra, útvonal rövidülésekre és jelentős késésekre kell számítani. A MÁV viszont a lehetőségeihez képest megszervezi a vonatközlekedést, természetesen a vasúti biztonsági előírások betartásával. Ennek köszönhetően ma hajnalban is több vonat elindult.     

Az éjszakára, szolgálatra jelentkező munkavállalók között főként a jegyvizsgálók, kocsivizsgálók csatlakoztak ismét a sztrájkhoz. Az éjszakai szolgálatban lévők közül az 1736 szolgálatba vezényelt pályavasúti dolgozó közül összesen 99-en sztrájkoltak. A 954 MÁV-TRAKCIÓS munkára jelentkezett közül összesen 1 fő sztrájkolt, míg a CARGO 267 éjszakai munkavállalója közül 1 fő. 166-an voltak szolgálatban az éjszaka a MÁV-GÉPÉSZET munkavállalói közül ebből 3-an sztrájkoltak. Változni fog a helyzet a reggel 6 és 7 órai szolgálatváltásoknál.

Budapest Déli és Keleti pályaudvaron szünetel a vasúti közlekedés, de a Nyugati pályaudvar működik. A Pusztaszabolcs és Komárom felől érkező vonatok a Kelenföldi pályaudvart használják. Ezeken a vonalakon viszonylag rendszeres a közlekedés. A Székesfehérvári vonalon Kápolnásnyék állomáson sztrájkolnak, ezért itt nincs vonat közlekedés.

A Nyugatiból indulnak és érkeznek vonatok Esztergomba, Vácra. Szolnok és Debrecen között távolsági vonatokkal utazhatnak. A Keleti pályaudvar helyett Rákosról indulnak vonatok Újszász-Szolnok felé. A Távolsági vonatok minden állomáson megállnak ezen a vonalon. A Budapest-Kunszentmiklós-Tass Kőbánya-Kispesttől közlekedünk.

Békéscsaba felé is van eljutás Szolnokról. Gödöllő sztrájkja miatt a Budapest – Hatvan szakaszon szünetel a vasúti közlekedés. Miskolc térségében jelentős a fennakadás, mert Miskolcon sztrájkolnak.

Szeged állomás sztrájkol a Vonatok Cegléd felől Kiskundorozsmáig közlekednek. A bésécsabai vonatok Szeged-Rókust használják. Debrecen állomás nem sztrájkol, de a Záhonyi jegyvizsgálók sztrájkja miatt még nem érkezett vonat Záhony felől.

Szeged, Dombóvár, Kaposvár, nem fogad és nem indít vonatokat. Pécsett a jegyvizsgálók sztrájkja miatt nem indulnak szerelvények. A Budapest–Újszász–szolnoki és a Budapest–ceglédi vonalon is biztosított az eljutási lehetőség.  

Keszthely állomáson is sztrájkolnak ezért a Balaton északi részén is fennakadások várhatók.
 
A MÁV továbbra is bízik abban, hogy a vasutasok túlnyomó többsége belátja: most a jövő, a stabil munkahelyek megőrzése a tét, és nem csatlakozik a munkabeszüntetéshez. A MÁV Zrt. vezetése ezúton is köszöni minden felelősen gondolkodó vasutas munkáját!

A MÁV-START Zrt ezúton is tájékoztatja az utasokat, hogy a szakszervezeti sztrájk ideje alatt a MÁV-START Zrt. honlapján folyamatosan figyelemmel követhetik az aktuális vasúti közlekedés helyzetét. A www.mav-start.hu oldal sárga színnel kiemelt „Információk a VDSzSz Szolidaritás által május 8-ra meghirdetett vasúti sztrájkról - Friss vonatközlekedési információk!” rovatban rendszeresen frissítésre kerülnek a személyszállító vonatok indulására vagy kimaradására vonatkozó információk.

A MÁVDIREKT információs központ megerősített szolgálattal várja hívásaikat a 06-40-49-49-49-es telefonszámon.  A vasúttársaságok elnézést kérnek, hogy a VDSzSz-sztrájk miatt nem tudták elérni céljaikat, vagy csak késve, kényelmetlenségek közepette utazhattak!

Ugrás vissza Ugrás vissza...