Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Újabb változások a MÁV vezetésében

Cikk:

Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium
Kommunikációs Osztály
Budapest, 2009. október 15.


Andrási Miklós elnök-vezérigazgatói kinevezését követően ismét változik a MÁV Zrt. vezetése. Távozik vezérigazgatói posztjáról Heinczinger István, megújul a vasúttársaság Igazgatósága.

Heinczinger István munkaviszonya közös megegyezéssel szűnik meg november 15-i hatállyal. Egy hónapos felmondási idejére járó munkabérén túl más juttatást, végkielégítést nem kap. Feladatait az elnök-vezérigazgató veszi át.

Részben kicserélődik a MÁV Zrt. Igazgatósága, amely 2009. október 15-től az alábbi személyi összetételben működik tovább:

Elnök: Andrási Miklós; tagok: Derzsi András, Kozák Tamás, Dr. Mosóczi László, Nátrán Roland. Az új igazgatósági tagok kinevezése 2012. december 31-ig szól.

Igazgatósági tagságáról már korábban lemondott Seregélyes Kálmán és Varga András, és október 15-én ugyanígy döntött Heinczinger István is. Hónig Péter közlekedési, hirközlési és energiaügyi miniszter 2009. október 14-én visszahívta a testületből Balogh Andrást és Kalmár Istvánt.

A helyközi közösségi közlekedés átalakításának meghatározó eleme az érintett vállalatok működési-, méret- és eszközhatékonyságának javítása, finanszírozási helyzetének rendezése. E tervek elkötelezett és sikeres végrehajtását várja el a tulajdonosi jogokat gyakorló miniszter az új felállású Igazgatóságtól és menedzsmenttől.

Ugrás vissza Ugrás vissza...