Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A VDSZSZ december 22-én felfüggeszti a sztrájkot - a MÁV a menetrend mielőbbi visszaállításán dolgozik

Cikk:


MÁV ZRt.
Kommunikáció
Budapest, 2008. december 22.

A VDSzSz Szolidaritás bejelentette, hogy december 22-én, kedd 24.00 órától felfüggeszti a több, mint egy hete tartó munkabeszüntetését. A MÁV Csoport vezetése üdvözli a döntést, mert így legalább az ünnepek idején a vonatok szállíthatják az utasokat, akik így a karácsony előtti utolsó pillanatokban elérhetik céljaikat vasúton. A MÁV a lehető legrövidebb időn belül igyekszik megszervezni és újra indítani a vonatközlekedést. A vasúttársaság reményei szerint a teljes menetrend 24 órán belül, a december 24-i – szerdai – hajnali üzemkezdetre állhat helyre.

A MÁV mind az elővárosi, mind pedig a távolsági és az InterCity vonatoknál a mihamarabbi menetrendszerinti közlekedés helyreállítására törekszik. Mindezek a járatok folyamatosan és fokozatosan állnak majd az utasok rendelkezésére, már kedden is. Kedd délutánra várhatóan már jelentős mértékben normalizálódik a vasúti közlekedés, de még számítani kell járatkimaradásokra, késésekre.
A nemzetközi vonatközlekedés helyreállítása ugyancsak fontos feladat, amihez azonban várhatóan némileg hosszabb idő szükséges, mivel a nemzetközi vonalakon futó személyvagonok zömmel külföldön rekedtek. A sztrájk miatt a nemzeti vasúttársaságok nem indították el budapesti járataikat.  

A MÁV Csoport szakembereinek azon is dolgozniuk kell, hogy a sztrájk miatt, a mozdonyoknál és a személykocsiknál szokásos műszaki vizsgálatok is megtörténjenek.

A menetrendről, a jegyváltásról szóló információk elérhetők a MÁV-START honlapján, a www.mav-start.hu címen, de az éjjel, nappal hívható MÁVDIREKT telefonszámon is – 06-40-49-49-49-es – kaphat felvilágosítást az utazóközönség.

(A VDSzSz Szolidaritás december 14-én, vasárnap 0.00 órától hirdetett meg részleges, a Dunától keletre fekvő vasútvonalakra érvényes  munkabeszüntetést, majd december 14-én 18.00 órától országosra kiterjesztett sztrájkot kezdett el.)
Ugrás vissza Ugrás vissza...