Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A Földhivatal Online rendszerben 2022. június 10-én pénteken 16:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.

 

MORZSÁK

TARTALOM:November 4. -’56 hőseire emlékezünk

Létrehozva: 2011. november 2.
Módosítás: 2011. november 2.
Forrás: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Sajtó Főosztály
Budapest, 2011. november 2.


Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc leverésének és a szovjet csapatok bevonulásának 55. évfordulójára emlékezünk november 4-én, pénteken. Az Emlékezés Napján fejet hajtunk  a  hősök előtt, akik - akár életük árán is - kiálltak a szabadság eszménye mellett. Magyarország Kormánya szeretettel vár minden emlékezőt a nemzeti gyásznap rendezvényeire.
 
A program reggel 8 órakor veszi kezdetét a Terror Háza Múzeumnál, ahol az áldozatok falánál egész nap elhelyezhetők az emlékezés mécsesei és virágai. A protokollmentes megemlékezésen a nap folyamán többször bemutatják a Török Ferenc rendezésében készült „Forradalmárok” című dokumentumfilmet, valamint az 55. évforduló tiszteletére készített, 228 áldozat életéről szóló rövidfilm-sorozatot is.

Várják az emlékezni vágyókat az Új Köztemető 301-es parcellájához és a Fiumei úti Sírkert 21-es parcellájához is, az 1956-os forradalom hősi halottainak emlékművéhez, ahol 15 órától koszorúzás lesz.

Este a Szent István Bazilikában Virágh András vezényletével hangzik el Verdi: Requiem című zeneműve, közreműködnek: Váradi Marianna, Bakos Kornélia, Molnár András, Palerdi András, a Budapesti Kórus, a Budapesti Ifjúsági Kórus és a Monarchia Szimfonikus Zenekar. A 18 órakor kezdődő emlékkoncerten kizárólag előzetes regisztrációval lehet részt venni, melyet a 00-36-1-795-1306-os telefonszámon várnak a szervezők november 3., csütörtök 18 óráig.

A koncert után fél nyolckor emlékező menet indul a Bazilikától, minden résztvevő egy-egy gyertyával a kezében, némán vonulva érkezik meg a Kossuth térre, ahol őrlángra állítják a  Forradalom lángját.

További részletek az emlékezés weboldalán: november4.kormany.hu
 

Ugrás vissza Ugrás vissza...