Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Reagálás Varga Mihály sajtótájékoztatójára

Cikk:

Miniszterelnöki Hivatal
Kormányszóvivői Iroda
2009. április 21.


A válságkezelés nem tűr halasztást, ezért Magyarország nem vesztegetheti idejét politikai csatározásokra. A válságkezelő kormány nem a pártokkal, hanem a válsággal kíván megküzdeni. A válságkezelő kormány magalakulása után azonnal nekilátott feladatának és az első héten elfogadta a Válságkezelő programot, amelynek egyik legfontosabb eleme a meglévő munkahelyek megőrzése és újak teremtése.

Ezt a célt szolgálja a tervezett járulékcsökkentés, amelynek hatására számottevően csökkennek a munkaadók bérterhei, így biztosabban őrizhetik meg a meglévő munkahelyeket, és könnyebben hozhatnak létre újakat. Csökken a vállalatok általános adóterhe is, és számos támogatási és hitelprogram indul munkahely-megőrzés és -teremtés céljával. Célzott uniós források, tőkejuttatások segítik a cégek, kiemelten a kis- és középvállalkozások fejlesztéseit. A részben uniós pénzből megvalósítandó építési, infrastrukturális beruházások pedig jelentősen növelik a vállalkozások megrendeléseit, amely további munkahelyeket jelent.

A válságkezelés sok áldozatot követel mindenkitől, de kevesebbet, mint amennyit az elmulasztása követelne: a gyengülő forint és a munkahelyek megszűnése miatt ugyanis sok százezer család megélhetése kerülne veszélybe. Ezért alkotta meg a kormány a Válságkezelő programot, amely megóvja az országot és a magyar embereket a még nagyobb bajtól, stabilizálja a forint árfolyamát, a költségvetés egyensúlyát, és talpra állítja a gazdaságot.

Budai Bernadett
kormányszóvivő
Ugrás vissza Ugrás vissza...