Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Mintegy 50 ezer látogató a Kossuth téren, az augusztus 20-i programokon

Cikk:

Miniszterelnöki Hivatal
Kormányszóvivői Iroda
2009. augusztus 20.

Mintegy 50 ezer látogató, 5300 szelet az Ország Tortájából, 1000 liter víz– ez a mérlege délután fél 5-ig a Kossuth téren az augusztus 20-i állami ünnep rendezvényeinek.

Délután fél 5-ig mintegy 50 ezren keresték fel a Kossuth teret, ahol a Szent István király udvara elnevezésű történelmi játszóház és a Pékek Fejedelmi Rendjének közreműködésével egész napos Kenyérfesztivál zajlik.

Több ezren várták a 13.30 órakor a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által bemutatott Pándi meggytortát, az Ország Tortáját, melyet a lovagi próbát teljesítők idén is ingyenesen, a térre látogatók pedig kedvezményes áron kóstolhattak meg. A desszertkülönlegességből délután 4 órára elfogyott mind az 5300 szelet. A többi gasztronómiai különlegesség is kelendőnek bizonyult, elfogyott 800 adag ökör, 600 adag malac és 80 csirke is.

A Szent István király udvara történelmi játszóház egyik legnépszerűbb eleme továbbra is a lovagi próba, ahol a gyermekek a lovagi élet rejtelmeivel ismerkedhetnek meg a bajvívás, íjászat és lovas kiképzés ismereteinek elsajátításával. A Kossuth térre 19 órakor ünnepélyes keretek között érkezik a Szent Korona másolata. A családi programok a téren egészen este 9 óráig, az ünnepi tűzijáték kezdetéig várják az érdeklődőket.

Ugrás vissza Ugrás vissza...