Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:100 millió forintból újult meg a Nemzeti Iskolafelújítási Program keretében a hencidai Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda

Cikk:

Miniszterelnöki Hivatal
Kormányszóvivői Iroda
2010. február 26.


Az Új Magyarország Fejlesztési Terv segítségével, közel 100 millió forint uniós támogatásból újult meg a hencidai Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda. Az intézmény pedagógiai és infrastrukturális fejlesztéseit lezáró rendezvényen Ujhelyi István, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára rámutatott, hogy az elmúlt 50 év legnagyobb iskolafelújítási programja révén 2011-ig csaknem 105 milliárd forint európai uniós és hazai forrásból korszerűsíthetőek az iskolák és az óvodák. Eddig országszerte 255 helyen kezdődtek meg a beruházások, közel 76,6 milliárd forint értékben. A felújított intézmények nem csak a gyermekek mindennapjait teszik majd komfortosabbá, hanem a színvonalas oktatás feltételeit is megteremtik.

A 2007 szeptemberében meghirdetett Nemzeti Iskolafelújítási Program keretében 365 óvoda és iskola korszerűtlen, elhanyagolt épülete újulhat meg: ebből 49 esetben már be is fejeződtek a munkálatok. Hajdú-Bihar megyében az oktatás-nevelési intézmények fejlesztésére 20 esetben közel 7 milliárd forint kerül felhasználásra.

A Hajdú-Bihar megyei Hencidán mintegy 100 millió forint jutott az Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda felújítására. A beruházás során az óvoda épületét teljesen akadálymenetesítették, a meglévő helyiségek átalakításával öltözőket, mosdókat, illetve egy orvosi szobát hoztak létre. A felújítás révén energiatakarékossá vált az épület, amellyel költséghatékonyabbá vált az üzemeltetése.

Hajdú-Bihar megyében eddig 2300 sikeres pályázatot nyújtottak be az első Nemzeti Fejlesztési Terv és az Új Magyarország Fejlesztési Terv kiírásaira. A megye összesen csaknem 195 milliárd forint támogatásban részesült.

Ugrás vissza Ugrás vissza...