Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Gyurcsány Ferenc közleménye az USA elleni terrortámadás évfordulóján

Létrehozva: 2004. szeptember 11.
Módosítás: 2004. október 9.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:

Miniszterelnöki Hivatal
Kormányszóvivői Iroda
Sajtó- és Média Főosztály

Budapest, 2004. szeptember 11.

A New York-i Világkereskedelmi Központ elleni gyalázatos és brutális terrortámadásnak immár három éve. Azóta, sajnos, szeptember 11-éről már nemcsak New York jut eszünkbe, hanem Madrid és Isztambul, Bali-sziget és Beszlán is. Az ikertornyok gyanútlan áldozatait és az oszét kisdiákok tragédiáját összeköti az ártatlan emberek életére törő, indokolhatatlan és megmagyarázhatatlan terror.

A terrorizmus olyan ellenség, amelynek minden megnyilatkozása tökéletesen embertelen, esztelen és szívtelen. Tagadása a világ civilizációit összekötő közös emberi örökségnek, a humanizmusnak, a demokráciának, az emberi jogoknak. A terroristák nem szabadságharcosok, hanem gyilkosok. Az általuk választott út nem politikai célokhoz, hanem romláshoz, pusztuláshoz, halálhoz vezet. A terrorizmusnak nincsenek nyertesei, nélkülöz minden emberi értelmet.

A globális terrorizmus jelenleg a világ legkiterjedtebb, legsúlyosabb és legveszélyesebb járványa. Meg kell fékezni, meg kell találni az okát és örökre kigyógyítani belőle az emberiséget. Az országok közötti politikának nem lehet ennél fontosabb célja.

Mi, magyarok olyan világban és olyan hazában akarunk élni, ahol nem kell félni. Vissza akarjuk kapni a félelem nélküli életet. Olyan világot akarunk a gyermekeinkre hagyni, ahol a repülőgép nem fegyver, ahol az irodaházakban dolgozni lehet, a vonatokon utazni, az iskolákban pedig tanulni, okos, boldog felnőtté érni.

Gyurcsány Ferenc ,
a miniszterelnököt helyettesítő miniszter

Ugrás vissza Ugrás vissza...