Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A Kormányszóvivői Iroda reagálása a Magyar Televízió Közalapítvány Fidesz és KDNP által delegált tagjainak sajtótájékoztatójára

Cikk:

Miniszterelnöki Hivatal
Kormányszóvivői Iroda
2009. május 6.


A Magyar Televízió a médiatörvény előírásainak megfelelően a kormányzattól független, részvénytársasági formában működő szervezet, amellyel kapcsolatos tulajdonosi jogokat éppen az a Magyar Televízió Közalapítvány gyakorolja, amelynek a Fidesz és KDNP által delegált tagjai most politikai akcióba kezdtek. A Fidesz és KDNP delegáltjai úgy tesznek, mintha most ismerték volna meg az MTV székház bérlési konstrukciójának részleteit, pedig épp az lenne a kuratóriumi tagok dolga, hogy felügyeletet gyakoroljanak a közmédium ügyeivel kapcsolatban. A Közalapítvány tagjai azonban nem csak ettől a ténytől tekintenek el, amikor a kormányfő lejáratását célzó akcióba kezdenek, hanem attól is, hogy Bajnai Gordon 2005 óta már nem vezetője  a Wallis Zrt -nek.

A válságkezelő kormány nem a pártokkal, hanem a válsággal kíván megküzdeni, ezért nem kíván részt venni azokban a kicsinyes politikai küzdelmekben, amelyek célja a politikai riválisok lejáratása. Amíg az ellenzék képviselői az emberek tudatos félrevezetésén fáradoznak, a kormány tovább folytatja a magyar munkahelyek és vállalkozások védelmét, a gazdaság megerősítését és a költségvetés egyensúlyának megőrzését szolgáló munkáját.

Ugrás vissza Ugrás vissza...