Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Új vezető a mentőszolgálat élén

Létrehozva: 2006. augusztus 3.
Módosítás: 2006. augusztus 3.
Forrás: Egészségügyi Minisztérium

Ugrás a cikkre...

PiktogramCímkék

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Egészségügyi Minisztérium
Sajtóiroda
2006. augusztus 2.
A tegnapi napon Dr. Takács Zoltán, az Országos Mentőszolgálat vezetője benyújtotta lemondását. A bejelentés váratlanul érte a tárca vezetését, mert Takács Zoltán a múlt héten még az azóta meghirdetett átalakítással kapcsolatos intézkedéseket készítette elő, valamint ismertette a jövőbeni fejlesztési elképzeléseit, amelyeket a minisztérium támogatott.
Az Országos Mentőszolgálat élén olyan vezetőre van szükség, aki a zavartalan és biztonságos működést biztosítani tudja. Az egészségügyi miniszter ezért a mai naptól kinevezi Dr. Gorove Lászlót, eddigi főigazgató-helyettest az Országos Mentőszolgálat élére.
A tegnap bejelentett átalakítás a mentőszolgálatnál nem része a költségvetési megtakarításoknak. Az egyszerű betegszállítási feladatok átszervezése miatt felszabaduló pénzt nem vonjuk el, hanem a sürgősségi betegellátás fejlesztésére fordítjuk. A sürgősségi betegellátásért felelős állami mentőszolgálat így az alapfeladatát, a mentést hatékonyabban és színvonalasabban fogja ellátni.
Az új főigazgató az átalakítással egyetért, és támogatja a sürgősségi betegellátás fejlesztésére koncentráló kormányzati szándék megvalósulását.
Ugrás vissza Ugrás vissza...