Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Újabb egyeztetés a bankokkal: az MNB tizennégy bank vezetőjével tárgyalt a Növekedési Hitel Programról

Cikk:

A Magyar Nemzeti Bankban folytatódott az egyeztetés a jegybank vezetése és a pénzintézetek között az MNB Növekedési Hitel Programjáról. A megbeszélésen az MNB a közepes méretű bankok vezetőit tájékoztatta  a program részleteiről.

Az ülésen a hitelintézetek üdvözölték az együttműködést és a program meghirdetését. A tárgyaló felek megállapodtak abban, hogy a program megvalósítása során a jövőben rendszeres egyeztetést folytatnak.

A jegybanki egyeztetésen tizennégy bankvezető vett részt: Albert János (vezérigazgató-helyettes, Bank of China Hitelintézeti Zrt.), Antall Pál (vezérigazgató, Porsche Bank Hungária Zrt.), Csicsáky Péter (vezérigazgató, Takarékbank Zrt.), Deák Katalin (vezérigazgató, Credigen Bank Zrt.), Fáy Zsolt (elnök, Magnet Magyar Közösségi Bank Zrt.), Ferencz Zoltán (ügyvezető igazgató, Banif Plus Bank Zrt.), Fischer Tamás (igazgatóhelyettes, Oberbank AG), Győri Csaba (vezérigazgató-helyettes, Magyar Cetelem Bank Zrt.), Hegedüs Éva (elnök-vezérigazgató, Gránit Bank Zrt.), Kozma András (elnök-vezérigazgató, Commerzbank Zrt.), Lakatos Antal (elnök-vezérigazgató, Kinizsi Bank Zrt.), Lukács Mihályné (ügyvezető igazgató, Hanwha Bank Zrt.), Pohner Anikó (igazgatósági tag, Sopron Bank Burgenland Zrt.), Szakács Tibor (elnök-vezérigazgató, Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt.).

A Magyar Nemzeti Bank a múlt héten kezdte az egyeztetést a Növekedési Hitel Programról, akkor a nyolc legnagyobb bankot informálta a tervről. A jegybank szándéka, hogy valamennyi hitelintézetet tájékoztassa a hitelprogramról. Ennek keretén belül holnap a takarékszövetkezetekkel egyeztet az MNB vezetése.

Ugrás vissza Ugrás vissza...