Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Megkezdődhet a Budai Vár és több műemléki ingatlan helyreállítási munkálata

Cikk:

Magyar Nemzeti vagyonkezelő Zrt.
Budapest, 2011. július 5.


Az MNV Zrt. Igazgatósága hétfői ülésén nyílt közbeszerzési eljárás megindításáról döntött a tulajdonosi joggyakorlási körébe tartozó Budai Vár és más műemléki ingatlanok helyreállítási munkálatainak elvégzésére. Az ajánlati felhívás hamarosan megjelenik a Közbeszerzési Értesítőben

Az MNV Zrt. kiemelten kezeli az épített örökség gondjaira bízott értékeinek megóvását, lehetőségeihez mérten mindent elkövet a pusztuló ingatlanok megmentése, illetve a jó állapotú ingatlanok állagának megőrzése érdekében.

Az elmúlt évek téli időjárása jelentős károkat okozott a budavári palotát övező vár- és támfalakban. Az idei zord, a szokásosnál sokkal több fagyciklussal romboló tél, majd az ezt követő rendkívül csapadékos időjárás okozta hatások a Budai Vár falaiban káros folyamatokat indítottak el, illetve gyorsítottak fel. E folyamatok a falak részleges tönkremenetelét okozták. A Kulturális Örökségvédelmi Iroda több kötelezést is kiadott a veszélyes szakaszok mielőbbi helyreállítására vonatkozóan.

Az eljárás keretében a helyreállítási munkákat a Budai Vár MNV Zrt. tulajdonosi joggyakorlási körébe tartozó részén végeznék el.

A Budai Vár helyreállítási, veszély-elhárítási munkáira az adott helyszín és az elvégzendő speciális feladatok miatt külön eljárásban kötne az MNV Zrt szerződést a lehetséges kivitelezőkkel, külön kezelve az egyéb – műemléki és nem műemléki – ingatlanokon országosan végzendő javítási, helyreállítási munkáktól.

A tervek szerint tehát külön eljárás keretében több, főként műemléki ingatlanon is elindulhat a helyreállítási munkálat. (*lásd a közlemény után)

Az MNV Zrt. a keret-megállapodást mindkét eljárás esetén 1 éves időtartamra kívánja megkötni, a Budai Vár tekintetében 500 M Ft + 50% értékben, míg a további ingatlanoknál 1,5 Mrd Ft + 50% értékben, hogy ne csak az idei, de a jövőre tervezett építési munkák nagy részének elvégzésére is keretet adjon. A keret-megállapodásban meghatározott keretösszeg nem jelent kötelezettségvállalást MNV Zrt. számára.

Az eljárás eredményhirdetése, valamint a nyertes ajánlattevővel való szerződéskötés 2011 szeptemberében várható.

Jelenleg folyamatban van a pécsi Középkori Egyetem építési beruházásának befejezése céljából indított nyílt közbeszerzési eljárás is, amelyre az ajánlatokat 2011. július 22-ig lehet beadni. A munkák elvégzésével, a műemlék-együttes környezete, külső megjelenése méltó lesz a 2009-2010-ben megújult pécsi belvárosi környezethez.

Ugrás vissza Ugrás vissza...