Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:SZMM: Több mint 2 milliárd forint munkahelyteremtésre

Létrehozva: 2010. május 11.
Módosítás: 2010. május 11.
Forrás: Szociális és Munkaügyi Minisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

SZMM Sajtótitkárság
Budapest, 2010. május 11.I.

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium az előző évekhez hasonlóan idén is pályázatot hirdetett munkahelyteremtő beruházások támogatására, kiemelt figyelemmel a hátrányos helyzetű térségekre. A pályázaton csak Magyarországon bejegyzett vállalkozások vehettek részt, amelyek vissza nem térítendő támogatást kaphattak építési jellegű, valamint új gépek, berendezések, technológiák beszerzése során felmerült költségeikre. A pályázatok támogatására összesen 2,3 milliárd Ft áll rendelkezésre.

A regionális munkaügyi központok a 2010. március 12-i beadási határidőig összesen 201 pályázatot fogadtak be, több mint 3 milliárd Ft igénnyel.

Végül 145 vállalkozás részesült összesen 2 milliárd 8,48 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban. A nyertesek listája a www.szmm.gov.hu internetes címen elérhető. A pályázók 1874 új munkahely kialakításához (ezeken a munkahelyeken pedig 1502 regisztrált álláskereső tartós foglalkoztatásához) nyertek el vissza nem térítendő támogatást. A támogatással egyben 3831 munkahely megőrzéséhez is hozzájárulunk.

Az elbírálásnál előnyt jelentett az álláskeresők, közülük is a hátrányos helyzetűek (tartósan nyilvántartásban lévő álláskereső, roma, pályakezdő, megváltozott munkaképességű személyek) minél magasabb arányú foglalkoztatása, a létrehozni tervezett új munkahelyek száma, valamint a beruházásban érintett térség, település hátrányos helyzete.

II.

Az SZMM pályázatot hirdetett az információs-technológiai (IT) tevékenységek munkahelyteremtő beruházásainak támogatására is, amely új munkahelyek létrejöttét ösztönözte olyan humántőke-igényes gazdasági ágazatokban, ahol jelentős számú, kvalifikált munkaerő tartós foglalkoztatására nyílik lehetőség. Pályázni bérköltségre, valamint a munkaadót terhelő járulékokra lehetett.

A regionális munkaügyi központok 23 pályázatot fogadtak be, amelyek közül 15 pályázó támogatható 200 millió Ft értékben. A vállalkozások 136 új munkahely kialakításához, és ezeken a munkahelyeken 79 regisztrált álláskereső tartós foglalkoztatásához nyertek el vissza nem térítendő támogatást. A támogatással egyúttal 326 munkahely megőrzéséhez is hozzájárulunk. A nyertesek listája a www.szmm.gov.hu internetes címen elérhető.

Ugrás vissza Ugrás vissza...