Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Közlemény a Művészetek Völgye támogatásáról

Létrehozva: 2005. július 15.
Módosítás: 2005. július 15.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Regionális Fejlesztésért és Felzárkóztatásért Felelős Tárca Nélküli Miniszter Hivatala

2005. július 15.

A Márta István fesztiváligazgató sajtótájékoztatóján elhangzottakból sajnálattal értesültünk arról, hogy két héttel a Művészetek Völgye fesztivál megnyitása előtt a rendezvény egy részének fedezete nem áll rendelkezésre. A kulturális célú, magánszervezésben megvalósuló rendezvény vezetője a sajtón keresztül kérte Kolber István miniszter úr segítségét.

A korábbi évek gyakorlatától eltérően idén központi turisztikai pályázatok helyett decentralizált rendszerben, az egyes régiók önállóan kiírt pályázatain indulva igényelhetnek a rendezvények költségvetési támogatást.

A Művészetek Völgye fesztivál szervezői az idei évben két ilyen lehetőséggel próbáltak meg élni:

A közép-dunántúli régiónál 10 millió forint támogatási igénnyel pályáztak, de sajnálatos módon a hiánypótlási felszólításnak az előírt időben nem tettek eleget, így a rendezvény elesett a támogatás lehetőségétől.

A Balaton Fejlesztési Tanácshoz benyújtott 5 millió forintos támogatási igényű pályázatuk elbírálása folyamatban van. A bírálásra jogosult négy regionális szervezetből három már kialakította álláspontját, így a végső döntés várhatóan napokon belül megszületik.

A kormányzati munka legtöbb területén a fejlesztési, támogatási források egyre növekvő részéről a regionális szervezetek hozzák meg a szükséges döntéseket. Kolber István miniszternek a decentralizált döntések befolyásolására sem hatás- sem jogköre nincsen, de személyesen reméli, hogy Magyarország egyik legelismertebb kulturális rendezvénye, a Művészetek Völgye fesztivál felett gyülekező pénzügyi viharfelhők a kezdés időpontjára el fognak oszlani.

Galambos Tamás
kommunikációs igazgató

Ugrás vissza Ugrás vissza...