Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Bajnai Gordon miniszterelnök fogadta az új amerikai nagykövetet

Cikk:

Miniszterelnöki Hivatal
Kormányszóvivői Iroda
2010. január 14.


Bajnai Gordon kormányfő 2010. január 14-én bemutatkozó látogatáson fogadta az Egyesült Államok új budapesti nagykövetét, Eleni Tsakopoulos-Kounalakis asszonyt.

A megbeszélés során a miniszterelnök hangsúlyozta: fontosnak tartjuk, hogy Tsakopoulos-Kounalakis nagykövet asszony személyében az amerikai politikai döntéshozókkal szoros kapcsolatokat ápoló, az üzleti életben elismert személyiség képviseli az Egyesült Államokat hazánkban. Meggyőződését fejezte ki az iránt, hogy Tsakopoulos-Kounalakis asszony nagyköveti tevékenysége új lendületet ad majd az Obama-adminisztráció és a magyar kormányzat közötti kapcsolatoknak. Jelezte, gazdasági kapcsolataink előmozdításában, további befektetések ösztönzésében, valamint a magyar beruházási környezet hiteles amerikai bemutatásában számítunk a nagykövet asszony üzleti világban szerzett tapasztalataira. Magyarország afganisztáni szerepvállalása mellett a kormány válságkezelési intézkedéseit is áttekintették a találkozón, amelyekről elismerően szólt Tsakopoulos-Kounalakis asszony. A megbeszélés során az új nagykövet jelezte, hogy az Egyesült Államok készen áll a  magyar kormány által kezdeményezett, a romák társadalmi integrációját célzó projektekhez amerikai segítséget nyújtani.

A kormányfő méltatta a transzatlanti együttműködés jelentőségét, rámutatva arra, hogy a magyar külpolitika értékelvű transzatlanti elkötelezettsége átível a kormányzati ciklusokon.

Ugrás vissza Ugrás vissza...