Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A miniszterelnök közleménye Albánia és Horvátország NATO-csatlakozási jegyzőkönyvének ratifikálása kapcsán

Létrehozva: 2008. szeptember 16.
Módosítás: 2008. szeptember 16.
Forrás: Miniszterelnöki Hivatal

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Miniszterelnöki Hivatal
Kormányszóvivői Iroda
2008. szeptember 16.

A Magyar Köztársaság kormányának nevében üdvözlöm az Országgyűlés tegnapi egyhangú döntését, amellyel ratifikálta az albán és horvát NATO-csatlakozási jegyzőkönyvet. Azzal, hogy Magyarország a NATO-tagállamok közül elsőként ratifikálta a nyugat-balkáni országok csatlakozási jegyzőkönyvét, nemcsak azt fejezi ki, hogy hazánkban széles körű politikai konszenzus övezi a két nyugat-balkáni ország euró-atlanti integrációs törekvéseit, hanem elkötelezettségünket is mutatja a NATO bővítési politikája iránt.

Albánia és Horvátország NATO-csatlakozása jelentősen hozzájárulhat a nyugat-balkáni régió tartós stabilizálásához, ami Magyarországnak is alapvető érdeke. Albánia és Horvátország NATO-tagsága új, minden eddiginél nagyobb lehetőséget nyújt a két országgal fenntartott, eddig is kitűnő kapcsolatok továbbfejlesztéséhez.

Bízom benne, hogy az elkövetkezendő hónapokban - Magyarországhoz hasonlóan - a többi NATO tagállam is megerősíti Albánia és Horvátország csatlakozási jegyzőkönyvét, hogy a két ország a NATO 60. évfordulóján rendezett jubileumi csúcstalálkozóján már teljes jogú tagként, szövetségesünkként vehessen részt.

Gyurcsány Ferenc,
a Magyar Köztársaság miniszterelnöke

Ugrás vissza Ugrás vissza...