Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A Földhivatal Online rendszerben 2022. június 10-én pénteken 16:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.

 

MORZSÁK

TARTALOM:Közeleg az eva bejelentkezési határideje

Cikk:

2011. december 1-je és december 20-a között választhatják az újonnan bejelentkező adózók 2012. évre az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) szerinti adózást. Az evakörbe bejelentkezni, illetve az alól kijelentkezni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal illetékes adóigazgatóságán lehet a 11T103, illetve a 11T203 számú adatbejelentő lap benyújtásával. Az adatalapok 2011. november 30-ától letölthetőek a NAV honlapjáról (http://www.nav.gov.hu), illetőleg papír alapon a NAV ügyfélszolgálatain igényelhetőek.

Az eva szerinti adózást többek között a törvényi feltételeknek megfelelő egyéni vállalkozók, egyéni cégek, korlátolt felelősségű társaságok, ügyvédi irodák és betéti társaságok választhatják legkésőbb december 20-áig. Az eva hatálya alá történő bejelentkezés ugyanezen időpontig írásban visszavonható.

Azoknak, akik 2011-ben az eva szerint teljesítették adókötelezettségüket, és 2012‑ben is fenn akarják tartani ezt az adózási módot, nem kell újabb bejelentkezést tenniük.

Az evakörbe történő bejelentkezés feltétele a bevételi értékhatár tekintetében 30 millió forintra változott. További változás, hogy az eva kulcsa 30 %-ról 37 %-ra nőtt.

Az evakörből ugyancsak 2011. december 20-áig, és szintén a 11T103, illetve a 11T203 számú adatbejelentő lapon lehet kijelentkezni. Az adózó köteles az eva hatálya alól kijelentkezni, ha 2011. december 20-án nem felel meg az eva választására jogosító feltételeknek, például ha ebben az időpontban adótartozása van.

Az egyéni vállalkozók szintén december 20-áig – a 12JNY számú nyomtatványon – nyilatkozhatnak arról is, hogy a magasabb összegű ellátás érdekében a járulékokat az általánosnál magasabb alap után fizetik meg.

Az adóhatóság az evakörbe történő bejelentkezés elfogadásáról vagy elutasításáról, illetve a kijelentkezésről értesíti az adózókat.

Az Eva tv. hatálya alá való be- és kijelentkezéssel kapcsolatos részletes információk megtekinthetők a www.nav.gov.hu -> APEH -> Adózási információk -> Egyszerűsített vállalkozói adó oldalon.

Ugrás vissza Ugrás vissza...