Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:December 20-a: Feltöltés és eva bejelentkezés

Létrehozva: 2011. december 19.
Módosítás: 2011. december 19.
Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Ugrás a cikkre...

PiktogramCímkék

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

 

December 20-a (kedd) több szempontból is fontos adózási határidő. Egyrészt ez a határideje az adófeltöltésnek, és ugyancsak december 20-ig lehet az egyszerűsített vállalkozói adót fizetők körébe bejelentkezni, vagy abból kijelentkezni.

A társasági adóról és az osztalékadóról szóló törvény szerinti kettős könyvvitelt vezető belföldi illetőségű adózónak és külföldi vállalkozónak a 2011. évi adóévre már bevallott adóelőlegét 2011. december 20-áig az adóévi várható adó összegére ki kell egészítenie. A kiegészítési kötelezettség azokra a társaságokra vonatkozik, amelyeknek a 2010. adóévben az árbevétele meghaladta a 100 millió forintot.

Ennek a körnek az adóév utolsó havi, negyedévi adóelőlegét a feltöltéssel egyidejűleg december 20-áig kell megfizetnie. A kiegészítés összegét ugyancsak az ez ideig benyújtandó 1101 számú bevalláson kell szerepeltetni.

Az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) valamennyi alanyának az adóelőlegét szintén december 20-áig kell kiegészíteni. A feltöltési kötelezettséget az adóévre vonatkozó 1143 számú eva bevallásban kell szerepeltetni.

Az adózók ugyancsak december 20-áig dönthetnek a 2012. évre vonatkozóan az eva választásáról, illetve az eva hatálya alól történő kijelentkezésről. Az evakörbe való bejelentkezéshez és az onnan való kijelentkezéshez a 11T103, illetve a 11T203 számú bejelentőlapot kell benyújtani.

Ugrás vissza Ugrás vissza...