Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Országos „Nikotin STOP”

Létrehozva: 2012. december 4.
Módosítás: 2012. december 4.
Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az elektromos cigarettákat engedély nélkül forgalmazók kiszűrésére „Nikotin STOP” néven országos akciót tartott, amelynek eredményeként 6.6 millió forint értékben foglaltak le e-cigarettákat és a töltésükhöz használható anyagokat.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az Országos Gyógyszerészeti Intézet közreműködésével 2012. november 29-én „Nikotin STOP” néven országos akciót tartott, melyen valamennyi vám- és pénzügyőri igazgatóság és a Bevetési Főigazgatóság összesen 96 fő járőrrel vett részt. Az akció célja volt, hogy az engedély nélküli e-cigaretta valamint a töltéséhez használt szintén engedélyhez kötött tiszta nikotin hatóanyagot tartalmazó eszközök árusítóit kiszűrjék.

A „Nikotin STOP” akció ideje alatt az ország több nagyvárosában, főként megyeszékhelyeken 19 esetben állapítottak meg jogsértést és gyógyszerrendészeti szabálysértési eljárás indítottak. Ennek eredményeként megközelítően hétezer darab különféle eszközt (elektromos cigaretta utántöltő patront, utántöltő folyadékot, eldobható elektromos cigarettát, valamint elektromos cigaretta készletet) foglaltak le a pénzügyőrök, összesen 6.6 millió forint értékben. 

A NAV pénzügyőrei gyógyszerrendészeti szabálysértés elkövetése miatt valamennyi esetben eljárást indítottak.

Ugrás vissza Ugrás vissza...