Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Március 20: újabb bevallási határidő

Cikk:

Ha munkáltatónkat bíztuk meg bevallásunk elkészítésével, 2013. március 20-ig kell átadnunk munkáltatónknak az adókedvezmények igénybevételére vonatkozó igazolásainkat.

Évről-évre legalább 650 ezer magánszemély dönt úgy, hogy munkáltatóját bízza meg adóbevallása elkészítésével. Azok is választhatják ezt a bevallási módot, akik adókedvezményt érvényesítenek. Azonban, ha azt szeretnénk, hogy az adókedvezményeinket munkáltatónk figyelembe vegye, március 20-ig át kell adnunk erre vonatkozó nyilatkozatainkat.

Ezért ügyeljünk arra, hogy a gyermekeink után járó családi adókedvezményről munkáltatónk is tudjon. Ha tavaly év elején nyilatkoztunk erről, akkor már az adóelőleg levonásakor ezt munkáltatónk figyelembe vette. Azonban annak érdekében, hogy a törvény által jogosan járó adókedvezmény ténylegesen is csökkenthesse fizetendő közterheinket, nem árt tisztázni, hogy minden hónapban levonta-e munkáltatónk az adókedvezményt.

Ha valaki önkéntes kölcsönös pénztár tagja, erre vonatkozó rendelkező nyilatkozatát is adja át március 20-ig munkáltatójának.

Ha szeretnénk felajánlani adónk 1+1%-át, akkor a kiválasztott civil szervezet adószámát, illetőleg egyház (vagy Nemzeti Tehetség Program) technikai számát tartalmazó rendelkező nyilatkozatunkat se felejtsük el kitölteni!

Ugrás vissza Ugrás vissza...