Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Idén is segíthet adója 1+1 százalékával, május 21-ig még felajánlhatja a személyi jövedelemadója 1+1 százalékát

Létrehozva: 2013. május 13.
Módosítás: 2013. május 13.
Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

2013. május 21-én jár le a 2012. adóévi személyi jövedelemadó 1+1 százalékának felajánlására nyitva álló törvényi határidő.

Amennyiben még nem tett 1+1 százalékos felajánlást és a személyijövedelemadó-bevallását sem juttatta el a NAV-hoz, akkor a felajánlását megteheti a bevallása részeként benyújtott EGYSZA lapon. A rendelkező nyilatkozatokat tartalmazó EGYSZA lap megtalálható a bevallási nyomtatványcsomagban, illetve letölthető a NAV honlapjáról az internetes bevalláskitöltő program részeként is. Abban az esetben, ha a bevallását elektronikusan küldi be, annak részeként a rendelkező nyilatkozatait is eljuttathatja a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz elektronikus úton, az Ügyfélkapun keresztül.

Amennyiben az adóbevallási nyomtatványon vagy az egyszerűsített bevallási lehetőség választásával egyidejűleg nem rendelkezett a személyi jövedelemadója 1+1 százalékáról, illetve a rendelkező nyilatkozatait elmulasztotta átadni a munkáltatójának, akkor is lehetősége van még felajánlást tenni az alábbi módokon.

A rendelkező nyilatkozatok a bevallás módjától függetlenül postán, vagy személyesen  lezárt - a rendelkező magánszemély adóazonosító jelével ellátott - borítékban, vagy elektronikusan, az Ügyfélkapun keresztül önállóan is eljuttathatók a NAV-hoz 2013. május 21-ig. A rendelkező nyilatkozatokat tartalmazó 12EGYSZA lap internetes kitöltő programja letölthető a NAV honlapjáról  amellyel lehetősége van elkészíteni a rendelkező nyilatkozatait papíron vagy elektronikusan.

Ugrás vissza Ugrás vissza...