Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Szertefoszlott kék álmok

Létrehozva: 2012. április 16.
Módosítás: 2012. április 16.
Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Hamis vágyfokozó szerek forgalmazásával foglalkozó békéscsabai házaspárt vettek őrizetbe a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának pénzügyi nyomozói. A tetten ért gyanúsítottaknál több mint 300 millió forint értékű, főként potencianövelő készítményt találtak.

Békéscsaba belvárosában értek tetten egy 55 éves helyi férfit, amint éppen olyan csomagokat adott át a futárszolgálat sofőrjének, amelyekben hamis, a legismertebb potencianövelőre emlékeztető kék tabletták voltak. A házkutatáskor kiderült, a férfi és 56 éves felesége saját lakásukban szexuális vágyfokozó szerek webáruházát működtették. A házaspár, internetes megrendelés alapján, a hamis készítményeket Magyarországon, valamint több európai, sőt Európán kívüli országban is forgalmazta.

Több mint 206 ezer darab hamis gyógyszerkészítmény, zömmel potencianövelő tabletta, a csomagolásukhoz szükséges kis papírdobozok, hamisított hologramok és magyar nyelvű használati utasítások kerültek elő a házkutatáskor. A NAV pénzügyi nyomozói által lefoglalt készítmények fekete piaci értéke meghaladja a 300 millió forintot.

A békéscsabai férfit és feleségét a Dél-alföldi régió pénzügyi nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki áru hamis megjelölése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, és őrizetbe vették őket. A Békéscsabai Városi Bíróság elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

Ugrás vissza Ugrás vissza...