Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Réthelyi Miklós átadta a Családbarát Munkahely díjakat

Létrehozva: 2011. november 25.
Módosítás: 2011. november 25.
Forrás: Nemzeti Erőforrás Minisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

„Boldog ember az, aki örömmel indul munkába, s még boldogabb az, aki örömmel indul haza is onnan!”

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szociális, Család- és Ifjúságügyért felelős Államtitkársága 2011. május 13-án megújult formában és újragondolt tartalommal hirdette meg a Családbarát Munkahely Pályázatot. A pályázat 2000 óta létezik, ám jelentősége és rangja az elmúlt évek során jelentősen megkopott. Az újragondolt pályázatot, a Családok Nemzetközi Napjához kapcsolódóan konferencia keretében hirdette meg az államtitkárság.

A 2011. szeptember 15-én lezárult pályázati határidőig nagy érdeklődés mellett, közel 100 pályázó küldte be anyagát, és közülük négy kategóriában (költségvetési szervek, kis-, közép- és nagyvállalatok) tizennyolcan részesültek díjazásban.

Összhangban a kormányzat két legfontosabb törekvésével: a családok erősítésével és az értékteremtő munkahelyek kialakításával a Szociális, Család- és Ifjúságügyért felelős Államtitkárság egyik elsődleges célja, hogy a népesedési mutatók romlását a családi élet és munka minél finomabb összehangolásával igyekezze mérsékelni, majd megállítani.

Az államtitkárság a cím odaítélésével elismerését fejezi ki azon kis-, közép- és nagyvállalatok, valamint költségvetési szervek tevékenysége iránt, amelyek családbarát módon működnek, törekszenek a munka és a családi élet összehangolását elősegítő intézkedések, gyakorlat és politikák bevezetésére, fenntartására.

A pályázat nyertesei az erkölcsi elismerés és a támogatási összeg elnyerése mellett jelentős kommunikációs, PR és CSR értéket kapnak, hiszen a cím egy évig tartó használata hozzájárul a nyertes vállalatok és szervezetek pozitív munkáltatói képéhez, a munkáltatói márkaépítéshez, valamint a munkavállalók és a befektetők előtti vonzóvá tételéhez.

Nyertesek:

SHS Könyvelő és Adótanácsadó Kft.
RG Net Kft.
Webstar Csoport Kft.
III.ker. Önkormányzat Óvoda, Általános
Iskola, EGYMI
Quintiles Magyarország Kft.
Dunaújvárosi Főiskola
Észak dunántúli Vízmű Zrt.
Factory Creative Studio Kft.
Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet Dunaújváros
Nyírtura Község Önkormányzat
Budapest Főváros
XVI. Kerületi Önkormányzat
Magyar Posta Zrt.
Provice Kft.
Vértes Volán Autóbuszközlekedési Zrt.
GAK Oktató Kutató és Innovációs Nonprofit Közhasznú Kft.
Mars Magyarország Értékesítő Bt.
Debreceni Egyetem

Különdíjat kapott: KÜRT Kft.

A Családbarát Munkahely Díj pályázat díjátadó gáláját követően a Munka Család Audit programját és eredményeit ismertetette Ternovszky Csilla, a Prolabora Kft. ügyvezető igazgatója, majd Komáromi Róbert, a Foglalkoztatási Hivatal főigazgatója átnyújtotta az audit elvégzéséért járó elismerést. A Foglalkoztatási Hivatal Munka és Család Bizottságának Oklevelét, valamint az auditot elvégző ProLabora Kft által kiadott tanúsítványt a következő szervezetek képviselői vehették át: Budapest XVI. kerületi Önkormányzat, Grafton Kft., Magyar Telekom Nyrt., Tensi Idegenforgalmi és Szolgáltató Kft., OTP Bank Nyrt., Market Zrt., Északdunántúli Vízmű Zrt.

Ugrás vissza Ugrás vissza...