Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A kisebbségi önkormányzatok figyelmébe: feladatalapú költségvetési támogatások

Cikk:

Miniszterelnöki Hivatal
Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Főosztály
2009. november 5.


Az országban működő közel kétezer kisebbségi önkormányzat 2009. december 1-éig nyújthatja be a 2010. évi feladatalapú költségvetési támogatás iránti igénylését.

A települési és területi kisebbségi önkormányzatok központi költségvetésből nyújtott feladatarányos támogatásának feltételrendszerét és elszámolásának rendjét a 375/2007. (XII. 23.) Korm. rendelet szabályozza. A két éve bevezetett differenciált támogatás igénylésének módja és formája megegyezik a korábbi évek gyakorlatával.

A 2010. évi támogatás igénylésének beérkezési határideje: 2009. december 1. A kisebbségi önkormányzatok az igénylést a helyi önkormányzat jegyzőjének közreműködésével kell benyújtaniuk.

Az igénylés kötelező tartalmi elemeit és mellékleteit a fent jelzett kormányrendelet tartalmazza. Az igénylési nyomtatvány a http://www.nek.gov.hu/id-629-differencialt-tamogatas-igenylolapok.html honlapcímről is letölthető.

A kisebbségi önkormányzat által kitöltött adatlapokat a helyi önkormányzat jegyzője (főjegyzője) – a kézhezvételt követő 3 napon belül – továbbítja a Magyar Államkincstár illetékes regionális igazgatóságára.

Az igénylés benyújtásával kapcsolatos kérdések megválaszolására a Miniszterelnöki Hivatal Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Főosztályának munkatársai állnak rendelkezésre a titkarsag.nekf@meh.gov.hu elektronikus levélcímen, illetve a +36-1-441-22-10, vagy a +36-1-441-22-11-es telefonszámokon.

Ugrás vissza Ugrás vissza...