Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Fodor Gábor felszólalt a New Yorkban rendezett klímaváltozásról szóló ENSZ-csúcstalálkozón

Létrehozva: 2007. szeptember 25.
Módosítás: 2007. szeptember 26.
Forrás: Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:

Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium
Sajtóiroda
2007. szeptember 25.

„A jövő a mi kezünkben van" címmel az éghajlatváltozás kihívásairól rendezett  egynapos konferencián Magyarország képviseletében  Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszter vett részt.  A 80 állam- és kormányfő meghívásával megtartott találkozón a liberális miniszter beszédében a gyors cselekvés fontosságát hangsúlyozta.

Az egynapos csúcstalálkozón szó esett az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás kihívásairól, a káros anyag kibocsátás csökkentésének és az éghajlat stabilizálásának lehetőségeiről, az innovatív technológiák alkalmazásáról és elterjesztéséről, valamint az éghajlatváltozásra adott válaszok finanszírozási lehetőségeiről is.

Fodor Gábor beszédében kiemelte, hogy a jól ismert globális probléma ismeretében határozott lépések megtételére van szükség, az emberiség közös problémájáról van szó, ezért ezt nagyon komolyan kell azt vennünk. Az országok felelőssége eltérő mértékű, Magyarország az Európai Unió tagjaként érzi a közös felelősség súlyát és kész a cselekvésre.

A miniszter felhívta a figyelmet a környezettudatos gondolkodás és a környezetbarát technológiák alkalmazásának fontosságára és a tudománynak a környezetbarát fejlődésben betöltött meghatározó szerepére.

A liberális miniszter a konferencián megbeszélést folytatott Al Gore volt amerikai alelnökkel is. A globális klímaváltozás ellen tevékenyen kampányoló politikus örömmel fogadta Fodor Gábor meghívását hazánkba, egy a közeljövőben rendezendő klímavédelmi konferenciára.

Az eseményen készült fotók letölthetők a következő címen: 
http://www.flickr.com/photos/11200172@N08/tags/kl%C3%ADma

Ugrás vissza Ugrás vissza...