Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Újabb autóipari cég választotta Magyarországot

Cikk:


Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium
Kommunikációs Főosztály
Budapest, 2008. július 10.

Hamarosan Szolnokon kezd gyártani a spanyol F Segura

2008. július 10-én Budapesten szignálta a spanyol tulajdonú autóalkatrész-gyártó F Segura támogatási szerződését Garamhegyi Ábel NFGM szakállamtitkár, külpiaci kormánybiztos és Francisco Segura, az F Segura tulajdonosa.

A 20 millió eurós összköltségű beruházás 100.000 négyzetméteren, Szolnokon valósul meg. A 12.000 négyzetméteres üzem 2009 januárjában kezdi meg a termelést, a vállalat 2010 végére 150 új munkahelyet teremt.

Az F. Segura Csoport különféle motorokhoz, autókarosszéria elemekhez tartozó fém alkatrészeket, forrasztott szetteket és előszerelvényeket tervez, gyárt és szerel össze a szektor nagyjai, mások mellett a FORD, a VW, a SEAT, az AUDI és a VOLVO részére. Szállítanak Európába és az Egyesült Államokba is.

Az építési munkálatok 2007 telén kezdődtek a Szolnoki Ipari Parkban, az előkészületek azóta teljes erőbedobással folynak, hogy a termelés mielőbb - a tervek szerint 2009 januárjában - elkezdődhessen.

Az F Segura magyarországi beruházásának egyik célja a végtermék közelebb vitele a végső felhasználóhoz, másik nem titkolt szándékuk piaci részesedésük növelése, amihez a környező piacok - így elsősorban Lengyelország, Románia, Németország, Ausztria - kiváló lehetőséget nyújtanak.

A vállalat kutatás-fejlesztésben is erősíteni szeretné tevékenységét, ebben számít a magyar egyetemekre, technológiai intézetekre illetve más vállalatokkal való együttműködésre is. A cég filozófiája szerint a jövő az innovációban rejlik, ennek megfelelően a tervbe vett fokozatos bővítéseket is innovációs projektekhez kötötten szeretnék végrehajtani. „A kedvező beruházási környezet ösztönzi cégünk jövőbeni fejlesztéseinek tervezését"- mondta Francisco Segura.

Garamhegyi Ábel szerint a 90-es évek eleje, közepe után újabb látványos fejlődési időszakát élő magyarországi autóipar egyre inkább szól a termelés mellett a kutatás-fejlesztésről, az innovációról is.

2008 első félévében az ITD Hungary közreműködésével 25 pozitív befektetői döntés született. Ezek összértéke 1,4 milliárd EUR általuk közel 7 ezer új állás jön majd létre Magyarországon.

Az ITD jelenleg is 300 befektetési projektet kezel, melyek között szép számmal vannak járműipari, az autóipart illetve a gépipart érintő beruházások.

Ugrás vissza Ugrás vissza...