Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Új, 140 milliárd forintnyi forgóeszközhitel nyílik meg a vállalkozásoknak

Cikk:


Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium
Budapest, 2009. február 09.

Öt kereskedelmi bank írt alá szerződést ma Budapesten, összesen 140 milliárd forintnyi kedvezményes forgóeszközhitel közvetítéséről a vállalkozások felé. A forgóeszköz hitellel már több mint 550 milliárd forintra bővül a vállalkozások számára közvetlenül elérhető forrás a tavaly novemberi Gazdasági Csúcson bejelentett, 2009-10-es válságkezelő és gazdaságélénkítő csomagból.

„A munkahelyek megmentésére és a vállalkozások talpon maradásának támogatására november óta 550 milliárd forintot tett elérhetővé a Kormány kereskedelmi bankok mintegy ezer fiókján és uniós pályázatokon keresztül” – mondta el Bajnai Gordon sajtótájékoztatón Budapesten. A nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter hozzátette: „A nemzetközi gazdasági válságot elkerülni nem lehet, hatásait azonban képesek lehetünk mérsékelni. A Kormány ennek érdekében hirdette meg tavaly novemberben válságkezelő és gazdaságélénkítő csomagját, amely a következő két évben több mint 1.400 milliárd forintnyi forrást juttat közvetlenül a vállalkozásoknak.”

Az akkor bejelentett intézkedések közül azóta a kormány számosat megvalósított: kedvezményes hitelek, hitelgaranciák, kamattámogatás, munkahelymegőrző támogatások, uniós pályázati könnyítések formájában már most számos eszköz áll a hazai mikro-, kis és közepes vállalkozások rendelkezésére, hogy a lehető leghatékonyabban védekezhessenek a válság hatásai ellen, vagy éppen kihasználják a válság nyújtotta növekedési lehetőségeket.

A hamarosan induló 140 milliárd forint keretű hitelkonstrukciót öt kereskedelmi bank, majd továbbiak kínálják, abból a vállalkozások mindennapi működést segítő forgóeszközök (árukészlet, működési költségek) finanszírozhatók. Ezen keresztül akár 200 millió forint is igényelhető önerő nélkül a mikro-, kis- és közepes vállalkozások számára 1 év plusz 1 nap lejárati idővel, kedvezményes kamattal.

A hitelfelvételhez szükséges banki biztosítékoknál pedig lehetőség van a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. által biztosított gyorsított eljárású kezességvállalás igénybevételére.

A forgóeszközhitelek első körben a K&H Bank, MKB Bank, Raiffeisen Bank, Takarékbank, UniCredit Bank fiókjaiban érhetők majd el, országosan több mint 600 bankfiókban, várhatóan a következő hetekben.
Ugrás vissza Ugrás vissza...