Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Az NCT Kft. pályázata nem volt a legjobbak között

Cikk:


Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium
Kommunikációs Főosztály
Budapest, 2009. február 18.


Az NCT Kft. - amelynek Póka István az ügyvezető igazgatója - támogatásra érdemes, jó projektet nyújtott be a Közép Magyarországi Operatív Program kutatásfejlesztési pályázatára 2008-ban, pályázatánál azonban 40 másik beadott projekt jobbnak bizonyult az értékelő bizottság döntése alapján. A legjobb 95,5 pontot kapott, a tizennegyedik 82,5 pontot, miközben az NTC Kft. 65,5 pontot. Pályázatának értékelését, annak indoklását és a pontozási szempontokat a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján minden pályázó megismerheti. A pályázati kiírásnak megfelelően a nyertes projekteket a legmagasabb pontszámútól kezdve, a rendelkezésre álló keret erejéig lehet támogatni. Ez történt ebben az esetben is: a rendelkezésre álló mintegy 1,5 milliárd forintos keret a legjobb 14 projekt támogatására volt elegendő. A többi, támogatásra érdemes projektet az eljárásrendi szabályoknak megfelelően tartaléklistára vette a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.

A pályázat iránti fokozott érdeklődés miatt a rendelkezésre álló uniós források átcsoportosítását kezdeményezte az Ügynökség, amiről a Kormány várhatóan a közeli jövőben dönt. Amennyiben átcsoportosításra kerül sor, úgy a tartaléklistán szereplő projektek közül a magasabb pontszámmal rendelkezők számíthatnak támogatásra, azonban az a keret nagyságától függ, hogy a tartaléklistán szereplő projektek közül mennyi támogatására jut pénz.

A jövőben erre a pályázati célra több pénz jut, mint tavaly. A Közép-Magyarországi Régió, amely az uniós szabályok szerint - relatív fejlettsége miatt - kevesebb felzárkóztatási pénzre jogosult, mint az ország többi része, még így is összesen 3,5 milliárd forintot fordíthat a szóban forgó K+F pályázatokra 2009 és 2010 között.

Ugrás vissza Ugrás vissza...