Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:INDUL AZ EURÓPAI KKV HÉT – „kis cégek, nagy ötletek”

Létrehozva: 2009. április 30.
Módosítás: 2009. április 30.
Forrás: Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:

Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági MInisztérium
Budapest, 2009. április 30.


Az Európai Bizottság által meghirdetett Európai Kis- és Középvállalkozások Hete 2009 című rendezvénysorozat keretében több mint 1000 kkv-val kapcsolatos programra kerül sor az EU tagországokban 2009. május 6-14. között.

Magyarország kiemelkedő módon 32 helyszínen közel 50 rendezvénnyel (konferenciákkal, szakmai találkozókkal és konzultációkkal, tréningekkel) kapcsolódik az európai programokhoz. A hazai rendezvényeket elsősorban a regionális kereskedelmi és iparkamarák, a szakmai érdekképviseleti és gazdálkodó szervezetek hívják életre.  

Az Európai KKV hét célja a vállalkozói létforma népszerűsítése, az európai és nemzeti szinten rendelkezésre álló támogatásokról való tájékoztatás, továbbá segítségnyújtás a vállalkozásalapításhoz, az egyes tevékenységek továbbfejlesztését szolgáló új ötletek feltárásához és a személyre szabott információk, támogatási lehetőségek felkutatásához. A nemzetközi gazdasági válság hatásai a hazai vállalkozásokat is érzékenyen érintik, ezért fontos, hogy a magyar mikro-, kis és középvállalkozások tisztában legyenek az Európai Unió és a Kormány által – a válság túlélése érdekében számukra – biztosított lehetőségekkel. Ezt segítik többek között az Európai KKV Hét rendezvényeinek keretében elhangzó, a támogatási forrásokat és az egyéb, válságenyhítő eszközöket bemutató előadások, tájékoztatások is.

A rendezvénysorozat része annak az európai kisvállalkozói intézkedéscsomagnak (Small Business Act), amely a kis- és középvállalkozásokkal kapcsolatos első átfogó szabályozási keretet jelenti az Európai Unió és tagállamai számára.

A magyarországi események részletes programja megtalálható az NFGM honlapján: http://www.nfgm.gov.hu/feladataink/kkv/europai_kkvhet.html.

A rendezvényről további információk olvashatók az EU honlapján: http://european-sme-week.eu.
Ugrás vissza Ugrás vissza...