Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A Földhivatal Online rendszerben 2022. június 10-én pénteken 16:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.

 

MORZSÁK

TARTALOM:Saját találmánya gyártására hoz létre több mint 800 munkahelyet a hazai beruházó

Cikk:

Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium
Kommunikációs Főosztály
Budapest, 2009. május 12.

A cipőipari termék tulajdonjogával rendelkező magyar Bar&Co Europe Kft. 10 millió eurót meghaladó értékű beruházást hajt végre a Tolna megyei Bonyhádon. A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) egyedi kormánydöntés alapján nyújtott támogatást biztosít a fejlesztéshez, az erről szóló szerződést ma írták alá a tárca székházában. A beruházással 864 új munkahely jön létre az ágazatban komoly hagyományokra visszatekintő településen.

A korábban Bonyhádon működő cipőipari vállalatok kereslethiányra hivatkozva a közelmúltban szüntették meg tevékenységüket. A magyar tulajdonú Bar&Co Europe Kft. az így kihasználatlanul maradt ingatlanokat, gyártóberendezéseket veszi át és fejleszti tovább. A 2012-ig tartó beruházási időszakra tervezett 10 millió eurós ráfordítással a cipőgyár létesítményfelvásárlása mellett a cég alapvetően új kapacitások kiépítéséről döntött.

A fejlesztések alapja Baricz István Szellőző cipő néven ismert találmánya, amely az elmúlt években számos külföldi elismerést érdemelt ki. A dél-koreai, francia, kínai, kuvaiti, orosz és német szakkiállításokon és vásárokon elnyert díjak sorából kiemelkedik a 2006-os genfi Salon International des Inventions aranyérme. Az úgynevezett „fullkomfort” és „airflow” technológiák alkalmazásával egyedi, a nemzetközi prémium piacon versenyelőnnyel rendelkező cipőipari termékek gyártása kezdődik meg Bonyhádon. A gazdasági minisztérium a honi innováció segítésén túl azért is támogatásra érdemesnek találta a beruházást, mert az 864 gyakorlott szakembernek kínál munkalehetőséget.

Az alapvetően nyugat-európai és fejlett arab piacokra szánt, de a későbbiekben Magyarországon is kapható felsőkategóriás cipők gyártása hamarosan megkezdődhet.

Az év első 4 hónapjában 52 milliárd forint értékben jelentettek be az NFGM és az ITD Hungary közreműködésével megvalósuló beruházást Magyarországon, ezáltal 2295 új munkahely jön létre.

Ugrás vissza Ugrás vissza...