Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter Eötvös Loránd-díjakat adott át

Létrehozva: 2009. május 27.
Módosítás: 2009. május 27.
Forrás: Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:

Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium
Budapest, 2009. május 27.


A Magyar Műszaki Értelmiség Napja kapcsán rendezett díjátadó ünnepségen Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter hat főnek adományozott Eötvös Loránd-díjat. A kitüntetés az ipar, a szabványosítás, a mérésügy, a minőségügy, a műszaki biztonsági és piacfelügyelet érdekében végzett kimagasló tevékenység, illetve életmű elismeréséért adományozható.

2009-ben Eötvös Loránd-díjban részesült:

Erdei Ferenc nyomástartóedény-felügyelő

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Székesfehérvári Mérésügyi és Műszaki Biztonsági Hatóságnál a nyomástartó berendezések engedélyezési és ellenőrzési feladatok ellátásában nyújtott szakmai elismeréseként.

Kemper Károly lektor

Az „Erősáramú kábelek és vezetékek”, valamint a „Híradástechnikai kábelek és vezetékek” hazai, európai és nemzetközi szabványosításban végzett kiemelkedő munkája elismeréseként.

Móricz István vezérigazgató

A hazai és a kárpát-aljai vízi közmű területen a minőségkultúra meghonosításában szerzett érdemeinek elismeréseként.

Orbán Istvánné dr. Piskó Ágota

Okleveles vegyészmérnökként és műszaki doktori címet elnyert textilvegyész-szakmérnökként a hazai textilipar fejlesztése, főként a kötőipari színezés-kikészítés területén végzett kimagasló kutatói tevékenységéért.

Páli Sándorné főosztályvezető

A Magyar Szabványügyi Testület – illetőleg elődje, az MSZH – Szabványinformációs Központ vezetéséért, valamint az ügyfelek magas színvonalú kiszolgálásában nyújtott szakmai felkészültségéért.

Dr. Walz Géza nyugalmazott egyetemi docens

A magyar szabványosításban valamint a nemzeti, az európai és nemzetközi szabványosításban nyújtott szakmai tevékenysége elismeréseként.

Ugrás vissza Ugrás vissza...