Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Jubiláló Magyar – Baden–Württembergi Vegyes Bizottság

Cikk:

Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium
Kommunikációs Főosztály
Budapest, 2009. június 25.


2009. június 25-én és 26-án Weikersheimben tartja 10. ülését a Magyar - Baden-Württembergi Vegyes Bizottság. A magyar delegációt Burány Sándor, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára, a baden-württembergi küldöttséget Dr. Wolfgang Reinhart, a tartomány állam- és európai ügyek minisztere vezeti.

A bizottság értékeli a tavalyi budapesti ülésen elfogadott munkaprogram végrehajtását, tárgyalnak a már meglévő és bevált együttműködések folytatásáról, továbbá megállapodnak újak elindításáról. Mindkét fél fontosnak tartja a német nyelvi oktatás további intenzív támogatását, a kulturális csereprogramokat, a gazdasági kapcsolatok erősítését, különösen a kis- és középvállalatok között. További cél a két ország intézményeinek és vállalatainak részvétele közös kutatási-fejlesztési programokban, illetve egyéb EU projektekben. Emellett a bizottság kiemelten foglalkozik a korszerű, hatékony közigazgatási módszerek bevezetésének elősegítésével.

Baden-Württemberg tartomány stratégiai partner Magyarország számára. A kétoldalú áruforgalom volumene 2%-os növekedést mutatva 2008-ban elérte a 6,5 milliárd eurót. A magyar kivitel 3,97 milliárd eurót, a behozatal pedig 2,54 milliárd eurót tett ki. A tartomány vállalatai is intenzíven képviseltetik magukat Magyarországon, mintegy 500 vállalatnak van leánycége hazánkban.  Ezek között nemcsak a tartomány multinacionális nagyvállalatai találhatók, mint például a Daimler-Benz, a Robert Bosch, vagy a ZF Zahnradfabrik, hanem a baden-württembergi gazdaság gerincét jelentő kis- és középvállalatok.

Ugrás vissza Ugrás vissza...