Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A Földhivatal Online rendszerben 2022. június 10-én pénteken 16:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.

 

Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Borsodchem: Felelősségteljes tulajdonosi magatartást vár el az NFGM

Cikk:

NFGM Kommunikációs Főosztály
Budapest, 2009. november 19.


A BorsodChem vezetése és tulajdonosai — a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) határozott kérése ellenére — nyilatkozataikban a Magyar Kormány és a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) nevében is megszólalnak. Ez azonban félreértésekre ad okot.

Az NFGM, a BorsodChem kijelentéseivel kapcsolatban szükségesnek tartja leszögezni, hogy a Magyar  Állam több mint egy évtizede nem tulajdonosa, és nem hitelezője a vállalatnak. Ezért a kialakult pénzügyi helyzet felelőssége kizárólag a tulajdonosokat, valamint a hitelező bankokat terheli, és nem a Magyar Államot.

A munkahelyek megtartása érdekében ugyanakkor a Kormány továbbra is kész szerepet vállalni!

Az NFGM ennek érdekében többször felkérte a tulajdonosokat, hogy véglegesítsék egymás közötti, illetve hitelezőikkel kötendő megállapodásukat a BorsodChem hosszú távú működésének biztosításához.

Ezt elősegítheti, hogy a gazdasági tárca ismeretei szerint a BorsodChem immáron rendelkezik olyan tőkeerős befektetővel, aki kinyilvánította: többségi részesedésért cserébe készen áll komoly szerepvállalásra a cég finanszírozásában.

A válságkezelő Kormány célja nem egy tulajdonosi csoport befolyásának biztosítása, hanem a magyar munkahelyek megőrzése. Ezért is joggal várja el a felelősségteljes vezetői és tulajdonosi magatartást, a cég és a munkavállalók sorsáért tanúsított elkötelezettséget.  
 
A jelenlegi helyzet megoldásának kulcsa és a továbblépés lehetősége még mindig a vállalat döntéshozóinak kezében van, hiszen mindaddig, amíg az érintett felek közötti kérdések nem rendeződnek, a Kormány a munkahelyek megőrzésének célját szolgáló, felelősségteljes döntést nem hozhat.

Ugrás vissza Ugrás vissza...