Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:Egyre több kereskedelmi bankban érhetőek el az államilag támogatott hitelek

Létrehozva: 2009. február 2.
Módosítás: 2009. február 2.
Forrás: Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Felgyorsítják az államilag támogatott hiteltermékek kihelyezését a kereskedelmi bankok - ígérte Felcsuti Péter a Magyar Bankszövetség elnöke azon az egyeztetésen, amelyet Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter, valamint Veres János pénzügyminiszter a kereskedelmi bankok vezetőivel folytatott. A megbeszélésen áttekintették a kormány 1400 milliárdos válságkezelő és gazdaságélénkítő csomag pénzügyi eszközeinek kihelyezési adatait, az azokkal kapcsolatos visszajelzéseket, problémákat.

Az egyeztetésen a bankok képviselői elkötelezettséget mutattak a források mihamarabbi kihelyezésére és a pénzügyi eszközök minél szélesebb körű forgalmazására. A kormányzat pedig kész az egyes termékek feltételeinek módosítására a könnyebb hozzáférés érdekében.

Ma az egyik legfontosabb kérdés, hogy hogyan lehet minél több forrást eljuttatni a vállalkozókhoz - mondta el Bajnai Gordon. A gazdasági miniszter bejelentette: 5 újabb bank kapcsolódik be a közeli napokban az államilag támogatott pénzügyi eszközök forgalmazásába.  Az új belépőkkel mintegy 1000 bankfiókban válnak elérhetővé a mikrohitelek, a beruházási hitel és a különböző hitelgaranciák, amelyeken keresztül már mintegy 360 milliárd forintnyi forrás áll a vállalkozások rendelkezésére.

Veres János pénzügyminiszter hozzátette, hogy a kereskedelmi bankok vezetői megerősítették az anyacégeik azon korábbi kijelentését, miszerint a hazai bankokban az üzleti tevékenységek szűkítéséről nincs szó. A kormány a válságkezelésében kiemelt fontosságot tulajdonít a likviditás biztosításának, s a bankvezetők mostani visszajelzései alapján beigazolódott, hogy ez jó irány.

Felcsuti Péter, a Magyar Bankszövetség elnöke elmondta, hogy a válság operatív részvételt és együttműködést kíván minden résztvevőtől. Ahhoz, hogy a bejelentett konstrukciókból értékesíthető termék legyen, a bankoknak fel kell készíteniük saját rendszerüket, és munkatársaikat ki kell képezni azok értékesítésére. Hozzáfűzte, hogy bár a jelenlegi helyzetben a bankok hitelezési gyakorlatukban óvatosabbá váltak, de továbbra is elkötelezettek a magyar piac és vállalkozások iránt.

Ugrás vissza Ugrás vissza...