Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!
 
A Földhivatal Online rendszerben 2020. november 13-án pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.
 
Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

MORZSÁK

TARTALOM:Felszínre hozza a Tisza-tó értékeit az Új Széchenyi Terv

Cikk:

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Kommunikációs Főosztály
Budapest, 2011. február 17
.

Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkára az intézményrendszer egyszerűsítésének jelentőségét hangsúlyozta az Új Széchenyi Tervet bemutató országjárás tiszafüredi állomásán 2011. február 17-én. A főként polgármesterekből, turizmussal foglalkozó vállalkozókból álló közönség a Tisza-tóhoz kapcsolódó fejlesztési elképzelésekről is tájékozódhatott a rendezvényen.

Az államtitkár aláhúzta: az uniós forrásokra pályázók esélyeit nagymértékben rontotta a nehézkes, átláthatatlan, párhuzamosságokkal teli intézményrendszer. A közreműködő szervezetek bürokratikus, kusza hálózatának egyszerűsítése, a szolgáltató szemlélet meghonosítása már megkezdődött. E folyamat végére a fejlesztésre szánt pénzek kevesebb közvetítő útján, gyorsabban, ügyfélbarát módon jutnak el a vállalkozókhoz. A pályázók érdekeit szolgálja az ellenőrző funkciók megerősítése is.

Az Új Széchenyi Terv nemzeti programjai részeként a Tisza-tó környékén az ökoturizmusban és az ökológiai gazdálkodásban rejlő lehetőségeket kiaknázó fejlesztések várhatók. Az idegenforgalmi kínálat bővítése mellett a beruházások a térségben élők életminőségét is érdemben javíthatják – emelte ki Molnár Ágnes.

Az Új Széchenyi Tervben folytatódik a 2001-ben megkezdett Vásárhelyi Terv, az árvízvédelmi fejlesztések eredményeként a jövőben a Tisza menti települések lakóinak nem kell tartaniuk az áradó folyó okozta károktól.

A januárban indult országjárás stratégiai együttműködő partnerei a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Vállalkozók Országos Szövetsége. A találkozók az állami szereplők és a gazdasági élet képviselői közötti kötetlen párbeszédre, az együttműködés megalapozására kínálnak alkalmat.
 

Ugrás vissza Ugrás vissza...