Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Miniszteri biztos segíti az elektronikus fizetési rendszerek bevezetését a közlekedésben

Létrehozva: 2012. június 11.
Módosítás: 2012. június 11.
Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter Szőke Pál személyében miniszteri biztost nevezett ki a nemzeti mobil fizetési rendszer, valamint a magyar elektronikus jegy- és bérletplatform létrehozásával kapcsolatos feladatok teljesítésének összehangolására.

A műszaki-gazdasági végzettségű Szőke Pál számos távközlési projekttársaság alapítója és résztvevője volt, 2002 óta foglalkozik mobilfizetési rendszerek fejlesztésével. Tanácsadóként támogatta több vállalatirányítási, logisztikai és tömegközlekedési rendszer bevezetését. Külföldi mobilfizetési projektekben és a nemzeti mobilfizetési rendszerről szóló törvény szakmai előkészítésén is dolgozott.

A Nemzeti Mobil Fizetési Rendszer elsősorban a mobiltelefonos fizetési technológiát alkalmazó egységes állami platformként működik majd. A felhasználók az induláskor egyes közlekedési és parkolási közszolgáltatások díját egyenlíthetik ki általa elektronikus úton. A rendszer a későbbiekben más állami és önkormányzati szolgáltatások fizetésére is alkalmassá tehető. Az igénybe vevők számára gyors, kényelmes, költség- és készpénzkímélő megoldás gátat szab a feketegazdaságnak, a visszaéléseknek is.

A modern kártyakommunikációs keretrendszeren alapuló Nemzeti Elektronikus Jegyrendszer Platform teljes körűen átjárható jegy- és bérletvásárlási lehetőséget biztosít majd a közösségi közlekedésben. Bevezetése a bevételek növekedését és a működési hatékonyság javulását eredményezi a közlekedési szolgáltatóknál.

A megbízatás 2012. június 9-étől hat hónapra szól. A miniszteri biztos feladatait díjazás nélkül látja el. Az elért eredményekről havonta jelentésben számol be a nemzeti fejlesztési miniszternek.

Ugrás vissza Ugrás vissza...