Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Gyorsvonati pótjegyet kell váltaniuk az országgyűlési képviselőknek is

Létrehozva: 2013. május 6.
Módosítás: 2013. május 6.
Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A miniszterelnöki utasításnak megfelelően nem mentesülnek a vasúti felár megfizetése alól az országgyűlési és európai parlamenti képviselők. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a MÁV-START Zrt. kapcsolódó üzletpolitikai kedvezményének azonnali hatályú megszüntetését kezdeményezte 2013. május 3-án.

A MÁV-START Zrt. saját üzletszabályzata alapján üzletpolitikai kedvezményként biztosított éves bérletet az országgyűlési és európai parlamenti képviselők részére. A névre szóló, fényképes bérlet ára bruttó 190 ezer forint, azzal csak jogos tulajdonosa utazhat a képviselői igazolvány felmutatásával, kizárólag a lakhelye és Budapest között. A képviselőket ez az éves bérlet jogosította volna fel a gyorsvonati pótjegy nélküli utazásra egy adott viszonylaton.

A miniszterelnöki rendelkezés nyomán a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az üzletpolitikai konstrukció azonnali hatályú megszüntetését kezdeményezte a személyszállító vasúttársaságnál. A MÁV-START Zrt. a továbbiakban nem ad ki kedvezményes éves bérletet az országgyűlési és európai parlamenti képviselők számára. A korábban forgalomba hozott bérletek - tavaly 6 darabot adtak el - érvényességi idejük lejártáig használhatók.

A közlekedők többféle módon mentesülhetnek a gyorsvonati pótjegy megváltása alól. A MÁV-START Zrt. bérletével vagy START Klub kártyával rendelkező utasoknak nem kell felárat fizetniük. A rendszeresen munka vagy iskolába vonatozókat így a pótjegyes járatok körének kiterjesztése nem érinti. 

Ugrás vissza Ugrás vissza...