Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Az első új telephely Devecserben a vörösiszap-katasztrófa után

Cikk:

Magyarország megújulása itt zajlik a szemünk láttára: nem ígéret, nem valamiféle utópisztikus vízió, hanem maga a kézzel fogható, mindenki számára megtapasztalható valóság – mondta Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkára a Villkász Kft. felületkezelő üzemének ünnepélyes alapkőletételén 2012. május 23-án, Devecserben.

A magyar tulajdonú Villkász Kft. az első olyan cég, amely a tavalyi vörösiszap-katasztrófa után új telephelyet hoz létre a devecseri ipari területen. A beruházás várhatóan szeptemberre készül el, a felületkezelő üzem autóalkatrészek mártásos technológiával történő korrózióvédelmét és festését végzi majd. Az új telephely első körben 30 főnek ad munkát, de már most tervezik a későbbi bővítést.

Molnár Ágnes szerint az Új Széchenyi Terv forrásaiból megvalósuló beruházás minden magyar ember szívügye. „Bő másfél évvel a katasztrófa után a Villkász Kft. fejlesztése azt mutatja meg, hogy mire mentünk az összefogással, a magyar emberek példátlan szolidaritásával” – mutatott rá az államtitkár, aki szerint a projekt a gyarapodás lehetőségét hozta el a sokat szenvedett településre.

A Villkász Villamos-, Légvezeték-, Kábelszerelő Kft. 97 millió forintos támogatást nyert a több mint 350 millió forintos devecseri fejlesztéshez. Molnár Ágnes az üzem alapkőletételen közölte: az Új Széchenyi Terv keretében közel 40 milliárd forint áll rendelkezésre mikro-, kis- és középvállalkozások technológia-fejlesztésének támogatására. Csak a közép-dunántúli régióban további több mint 9 milliárd forintot biztosítottak regionális gazdaságfejlesztésre 2011 és 2013 között.

Ugrás vissza Ugrás vissza...