Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Tatabányai átszálló a magasabb színvonalú helyi közlekedéshez

Cikk:

A Tatabányán buszozók új átszállóhelyen válthatnak másik helyi járatra, a létesítményt Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár jelenlétében 2012. június 28-án adták át. A fejlesztés egy térségi közösségi közlekedésfejlesztési program része, amelyet az Új Széchenyi Terv 272 millió forinttal támogat.

A beruházás során 30 négyzetméteres pihenő épült az autóbuszvezetők és négy korszerű üveg utasváró a közlekedők számára az alsógallai vasútállomás közelében, az önkormányzat által térítésmentesen biztosított területen.

A fejlesztés megvalósítása egyik alapfeltétele a megyeszékhelyen július elsején életbe lépő menetrend bevezetésének. Az új struktúrájú hálózat javítja a helyi autóbuszjáratok kihasználtságát, jobb elérési lehetőségeket biztosít az eddig kevésbé ellátott területek lakóinak. Fontos újdonságként a hétvégétől egy órán vagy egy napon belül felhasználható menetjegyet, három tetszőleges vonalra havi bérletet is válthatnak az utasok.

A Vértes Volán Zrt. 40 autóbusszal évente 14,5 millió utazást bonyolít le Tatabányán. A busztársaság eredményesen pályázott az Új Széchenyi Terv forrásaira, az elnyert 270 millió forintot a tatabányai és tatai kistérség 18 települése közúti közösségi közlekedésének fejlesztésére fordítja.

A megyeszékhely kimagaslóan teljesít az uniós fejlesztési források lehívásában, 319 támogatott projektjének mintegy kétharmada már meg is valósult. A lakosok életminőségének emelkedését, a régióban élők esélyeinek javítását összesen több mint 27 milliárd forint megítélt támogatás szolgálja.

Ugrás vissza Ugrás vissza...