Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Fellegi Tamás díszvacsorát adott Dai Bingguo, a Kínai Népköztársaság államtanácsosának tiszteletére

Cikk:

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Kommunikációs Főosztály
Budapest, 2011. május 14.


Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter, magyar-kínai gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztos díszvacsorát adott a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjével kitüntetett Dai Bingguo, a Kínai Népköztársaság államtanácsosa részére 2011. május 13-án, Budapesten.

Schmitt Pál köztársasági elnök a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje kitüntetést adományozta Dai Bingguonak, a Kínai Népköztársaság államtanácsosának az államfőnél tett udvariassági látogatása során, 2011. május 13-án.

A kitüntetés adományozását Fellegi Tamás javasolta az államtanácsosnak a magyar-kínai kétoldalú kapcsolatok fejlesztésében budapesti nagykövetként és a Kínai Népköztársaság elnökének külpolitikai főtanácsadójaként kifejtett munkássága elismeréseként.

A Fellegi Tamás által vezetett állami delegáció 2011. áprilisi kínai tárgyaló körútján érdemi, a közeljövőben várhatóan megállapodásokat eredményező előrelépést ért el a magyar-kínai gazdasági, kereskedelmi, pénzügyi és kulturális kapcsolatok kiterjesztésében és élénkítésében. A magyar-kínai kapcsolatok magasabb szintre emelésében meghatározó jelentőségűek voltak a Dai Bingguo államtanácsossal folytatott megbeszélései.

Ugrás vissza Ugrás vissza...