Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Fellegi Tamás avatta fel a GE Európai Bemutató és Világítástechnikai Élményközpontját

Cikk:

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Kommunikációs Főosztály
Budapest, 2011. október 13.


A GE a magyar ipartörténet legragyogóbb hagyományait őrzi meg és élteti tovább, az Európai Világítástechnikai Bemutatóközpont átadása a folytonos fejlesztések újabb állomása – hangsúlyozta Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter az újpesti bemutatóközpont avató ünnepségén 2011. október 13-án. A beruházás 1,5 millió dollárból valósult meg.

„Kormánytagként és fejlesztési miniszterként a mai megnyitó legfontosabb üzenete számomra, hogy a GE megerősíti magyarországi jelenlétét” – fogalmazott.

Fellegi Tamás üdvözölte, hogy a vállalat regionális tevékenysége hídfőállásul ismét hazánkat választotta, egyúttal azt kívánta, hogy a bemutatóközpont maradéktalanul beváltsa létrehozói reményeit.

A Cerquiglini & Rossi olasz stúdió tervei alapján felépített európai világítástechnikai bemutatóközpont szokatlan élményt kínál a GE Lighting Budapestre látogató vevőinek. Nem csupán bemutatótér, hiszen a vendégek interaktív séta keretében fedezhetik fel a fény és a világítás sokszínűségét. Megismerhetik a legfontosabb felhasználási területeket is, a kiskereskedelemtől, a hűtőpulti világítástól az irodai fényforrásokon át a köztéri, közvilágítási megoldásokig.

A General Electrics Fényforrás üzletága Magyarországon hat gyárat üzemeltet. Budapesten van az üzletág európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) regionális központja, valamint globális Technológiai Központja, ahol magyar mérnökök fejlesztik a jövő fényforrásait. A GE Fényforrás több mint 6 000 munkavállalót foglalkoztat Magyarországon.
 

Ugrás vissza Ugrás vissza...